Βαρέα μέταλλα και λαχανικά

Βαρέα μέταλλα και λαχανικά

Μια πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Craftmanship έφερε στο φως τη μελέτη του μοριακού βιολόγου Ερνι Χάμπαρνρτ, ο οποίος διαπίστωσε πως τα «κατσαρά» λαχανικά όπως το κέιλ, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το κατσαρό μαρούλι κ.α. έχουν την ιδιότητα να συγκεντρώνουν στα φύλλα τους τα βαρέα μέταλλα που πιθανόν υπάρχουν στο έδαφος.

Συγκεκριμένα είναι υπέρ-συσσωρευτές βαρέων μετάλλων, όπως το θάλλιο και το καίσιο. Ιχνη νικελίου, μολύβδου, καδμίου, αλουμινίου και αρσενικού είναι επίσης κοινά σε πολλά χόρτα. Το θάλλιο είναι κοινό συστατικό των ποντικοφάρμακων. Είναι άγευστο, άοσμο και σχεδόν άχρωμο. Αυξημένες ποσότητες του μετάλλου στον οργανισμό προκαλούν κόπωση, καρδιακή αρρυθμία, νευρολογικά προβλήματα και απώλεια μαλλιών.

Το θέμα είναι ότι αυτά τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο και τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν. Καλό θα είναι λοιπόν να εφοδιαζόμαστε τα συγκεκριμένα λαχανικά, μια και είναι τόσο απαραίτητα για τον οργανισμό μας, από βιολογικές αγορές και φυσικά να τα πλένουμε πολύ καλά πριν τα καταναλώσουμε.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments