Μάρδας: Δεν το μετάνιωσα… Μπείτε στο Google!

Μάρδας: Δεν το μετάνιωσα… Μπείτε στο Google!

Αμετακίνητος είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας για τους επενδυτές-πρόσφυγες, μια εισήγηση που αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους σε στοιχεία για την ιδέα στην… Google!

«Μπείτε στο Google, για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποίησαν τους πρόσφυγες», δήλωσε στο Mega, ενώ στην ερώτηση εάν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι οι πρόσφυγες έχουν χρήματα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι άλλες χώρες έχουν συγκροτήσει υπηρεσίες για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Μάρδας επιμένοντας στην πρότασή του, εκτίμησε ότι ενδεχομένως να υπάρχει ένα υποσύνολο το οποίο θα μπορούσε να φέρει τα χρήματά του στην Ελλάδα και «από κει και πέρα να ενσωματωθεί και στην ελληνική κοινωνία, στον βαθμό που θέλει βέβαια, και να κάνει μια οποιαδήποτε επένδυση. Αυτή είναι η πρόταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η συγκεκριμένη εισήγηση δεν θέτει «διαδικασία διάκρισης, ανάμεσα στους πρόσφυγες με την έννοια όσοι έχετε φέρτε τα και οι υπόλοιποι θα φύγετε, ούτε εισάγει παράξενες σκέψεις που κυκλοφορούν στο μυαλό ορισμένων. Απλά και μόνο είναι μια πολύ απλή πρόταση, είναι μια εμπειρία την οποία την έχουμε δει» και σε άλλες χώρες. «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ότι έγινε στην Δανία όπου κάποιοι, το κράτος μάζευε τιμαλφή κλπ, κλπ., καμία σχέση», είπε.

Ο κ. Μάρδας τόνισε ότι η συγκεκριμένη εισήγηση που θα κατατεθεί μέσα στην ημέρα, έχει συζητηθεί και ερευνηθεί, ωστόσο τον τελευταίο λόγο έχει η κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «όταν ετοιμάζουμε μία εισήγηση δεν την κάνουμε έτσι, έχουμε κάνει την έρευνά μας, για το τι γίνεται στις άλλες χώρες. Ο νόμος ο οποίος αναφέρεται στα ακίνητα, αναφέρθηκε στη μορφή παραδείγματος» δήλωσε, προσθέτοντας ότι , «δεν εισάγεται καμία μορφή διάκρισης. Έχουμε 50.000 άτομα που θα ακολουθήσουν μία διαδικασία. Το θέμα που τέθηκε είναι ότι, αν υπάρχουν κάποια άτομα που έχουν χρήματα για επένδυση, θα τα δούμε».΄

Σε ερώτηση αν μετάνιωσε για τη δήλωσή του, απάντησε ότι, «φυσικά και δεν το μετάνιωσε» και συμπλήρωσε ότι για το θέμα «υπάρχει μία διεθνής εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα, από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε εμπειρία και στο βαθμό που μπορούμε να την εφαρμόσουμε».

Βίτσας «αδειάζει» Μάρδα για πρόσφυγες-επενδυτές

Και ο Παππάς παίρνει αποστάσεις από Μάρδα

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments