Παπαγγελόπουλος: Σκευωρία σε βάρος μου

Παπαγγελόπουλος: Σκευωρία σε βάρος μου

«Δεν έχω να κρύψω τίποτα, στήνουν σκευωρία σε βάρος μου», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στη Βουλή.

«Πληροφόρησαν λάθος τον κ. Θεοδωράκη, ότι έβαλα υπόθεση με δασάρχες στο αρχείο. Ποιες υποκλοπές έβαλα αρχείο; Τι λόγο είχα να καλύψω τις υποκλοπές αλλά τέλος πάντων δεν μπήκαν αρχείο» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε πως: «Οι παρεμβάσεις, οι πιέσεις και οι απειλές στο χώρο της δικαιοσύνης ήταν ο κανόνας και συνεχίστηκαν και μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαγγελόπουλος, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά πως: «Η συντριπτική πλειοψηφία, δικαστών, εισαγγελέων και δικηγόρων, γελάνε με τον ισχυρισμό ότι επιχειρεί η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά να παρέμβω στη δικαιοσύνη. Η ανικανότητα της διαπλοκής να στήσει μια αξιοπρεπή σκευωρία με κάνει να αναρωτιέμαι πως κρατήθηκε τόσα χρόνια στο προσκήνιο» και συμπλήρωσε πως: «Στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας να μιλήσουμε και για την επετηρίδα. Αν οι δικές μου ήταν βουτιές, εκείνων ήταν μακροβούτια. Θα μιλήσουμε και για πειθαρχικά που δήθεν έγιναν κατά λάθος, για να ταχθεί το φρόνημα των δικαστικών, των ανυπόταχτων στη θέληση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Θα πρέπει να μιλήσουμε για παραιτήσεις άλλων εισαγγελέων. Να μιλήσουμε όχι μόνο για τη συνάντηση με την κα. Τσατάνη που μου ζητήθηκαν και που έγιναν και άλλες στις οποίες αρνήθηκα να παρευρεθώ. Να συζητήσουμε τι ειπώθηκε και τι έκανα και αν αυτό συνιστά παρέμβαση».

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι: «Εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ισχύει το ίδιο και για εκείνους που στήνουν τη σε βάρος μου σκευωρία; Η κα. Τσατάνη είναι σύζυγος και συγγενής στελεχών της ΝΔ. Είναι η εισαγγελέας που δεν δήλωσε αποχή στην υπόθεση για το Βατοπέδι, παρά το γεγονός πως στελέχη του κόμματος ήταν και ο σύζυγος και η κόρη της. Γιατί δεν ήθελε παρόντες στη συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων για την υπόθεση Βγενόπουλου; Μήπως η κ. Τσατάνη δεν ήθελε μάρτυρες για το τι θα ειπωθεί στη συνάντηση; Και αν ναι γιατί; »

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments