Στο σφυρί τα ακίνητα της Terra Stabile, του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα

Στο σφυρί τα ακίνητα της Terra Stabile, του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα

Πηγή:marketfair.gr

Τα περιουσιακά στοιχεία μιας εκ των εταιρειών, που είχαν πάρει εκατομμύρια δάνεια από την τότε Marfin Popular Bank βγήκαν στο σφυρί. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας βρέθηκε σε πρωτοσέλιδα στον κυπριακό τύπο για τα δάνεια αυτά, για συναλλαγές που είχε με κόμματα και την κόρη του κεντρικού τραπεζίτη και για τη φιλική σχέση που είχε με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Ο λόγος για την εταιρεία Terra Stabile και τον επιχειρηματία-εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα. Το όνομα της συγκεκριμένης εταιρείας μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, όμως περιλαμβάνεται στις εταιρείες, που σύναψαν δανειακές συμβάσεις δεκάδων εκατομμυρίων με τη Marfin Pοpular Bank και τα οποία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει.

Η εν λόγω εταιρεία ανήκει στον επιχειρηματία Μιχάλη Ζολώτα. Ο κ. Ζολώτας και οι συναλλαγές των εταιρειών του όχι μόνο της Terra Stabile αλλά και άλλων έγιναν γνωστές στην Κύπρο για τα δάνεια που είχαν λάβει από τη Marfin Popular Bank και για συναλλαγές των εταιρειών του με την κόρη του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (εδόθη ως αμοιβή για εργασία) και τα πολιτικά κόμματα (εδόθησαν ως κανονική χρηματοδότηση για τις εκλογικές ανάγκες των κομμάτων).

Στην Ελλάδα έγινε γνωστός όταν ασχολήθηκε με το ποδόσφαρο και έγινε μέτοχος της ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού, μια ιδέα του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Πολλά από τα δάνεια που πήράν οι εταιρείες συμφερόντων του κ. Ζολώτα “κοκκίνησαν” με αποτέλεσμα η τράπεζα που τα κληρονόμησε, η Τράπεζα Πειραιώς να έχει τώρα κινήσει διαδικασίες πλειστηριασμού και εκποίησης της ακίνητης και κινητής περιουσίας της Terra Stabile.

Σε αυτές τις διαδικασίες περιλαμμβάνονται τα εξής ακίνητα:

– Πολυώροφη πολυκατοικία στην οδό Αχαρνών 155 όπου είναι η έδρα της εταιρείας Terra Stabile και έχει προσημειώσεις 7.412.000 ευρώ.

– Τριώροφη οικοδομή στην Αγίου Μελετίου με προσημειώσεις 3.442.010 ευρώ, ακίνητα στην Αθήνα επί της οδού Αιγίνης με προσημειώσεις 1.520.000 ευρώ και άλλα ακίνητα στην οδό Καφαντάρη με προσημειώσεις 2.140.000 ευρώ.

– Από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια του Πειραιά, με μαρμάρινη εξωτερική επένδυση και υαλοπετάσματα, και εντυπωσιακό εξώστη – σαν είναι γέφυρα πλοίου- είναι το τρίτο ακίνητο της Terra Stabile που βγαίνει στο σφυρί.
Πρόκειται για το ακίνητο που “βλέπει” θάλασσα, κοντά στην “Παγόδα” του ΟΛΠ επί της Ακτής Μιαούλη 83. Στο κτίριο στην ακτή Μιαούλη οι προσημειώσεις σε διάφορα επί μέρους ακινητα εντός του κτιρίου ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το κτίριο ο επιχειρηματίας Μιχάλης Ζολώτας έχει τη έδρα των εφοπλιστικών του δραστηριοτήτων. Εκεί εδρεύει η Newlead Holding, εισηγμένη ναυτιλιακή ετραιρεία στο Χρηματιστήριο της NYSE, καθώς και η Focus Maritime και AMT Management (παλαιότερα η Terra Stabile ήταν μέτοχος της Newlead Holdings).

Στο κτίριο στεγάζεται και χώρος δεξιώσεων με την oνομασία “Meltemi Deck” για να δροσίζονται το καλοκαίρι οι συνδαιτυμόνες του εφοπλιστή.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments