Έρευνες της εισαγγελίας για επενδυτικά προγράμματα στο εξωτερικό

Έρευνες της εισαγγελίας για επενδυτικά προγράμματα στο εξωτερικό

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανακάλυψη μαύρου χρήματος, καθώς στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων έχουν μπει οι αγορές επενδυτικών προϊόντων στο εξωτερικό, την περίοδο πριν την επιβολή των Capital Controls.

Με νέα επιστολή τους προς τις χρηματιστηριακές εταιρείες οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν περισσότερα στοιχεία και διευκρινίσεις για τυχόν λογαριασμούς πελατών τους, άνω των 500.000 ευρώ ,σε αγοραπωλησίες μετοχών, ομολόγων, αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλων επενδυτικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Οι έρευνες εστιάζουν στο κατά πόσο τα ποσά που επενδύθηκαν στο εξωτερικό έχουν δηλωθεί και δεν αποτελούν «μαύρο» χρήμα. Και αυτό γιατί είναι ευρέως γνωστό ότι κάποιοι μεγάλοι επενδυτές έστειλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό μέσα και από τμήματα private banking τραπεζών, αγοράζοντας κυρίως αμοιβαία κεφάλαια του ιδίου ομίλου σε άλλη χώρα. Στη συνέχεια άλλαζαν «θεματοφύλακα» βγάζοντας έτσι χρήματα στο εξωτερικό χωρίς οι συναλλαγές να περνούν από το τραπεζικό σύστημα και να αποτυπώνονται στο σύστημα εκροών της Τραπέζης της Ελλάδος έως σήμερα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments