Κυρίαρχος χθες ο Μητσοτάκης, αλλά καλό είναι να ξαναδεί το… video του «αγώνα»

Κυρίαρχος χθες ο Μητσοτάκης, αλλά καλό είναι να ξαναδεί το… video του «αγώνα»

Αναμφισβήτητα η χθεσινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ήταν καλή και ικανοποίησε την εκλογική βάση του κόμματος.

Ήταν εμφανές ότι ο κ. Τσίπρας δεν περίμενε κάτι τέτοιο και φάνηκε.
Στη χθεσινή συζήτηση όμως ο διπολισμός κυριάρχησε. Και αυτό είναι κάτι που ευνοεί τα δύο μεγάλα κόμματα.

Με μια διαφορά: Ο μεν κ. Τσίπρας με ό,τι προηγήθηκε σε δημοσιεύματα και διαρροές είχε ανεβάσει αρκετά τον πήχυ και… πέρασε από κάτω. Ο δε κ. Μητσοτάκης, είχε φροντίσει να κατεβάσει τον πήχυ και με ευκολία μπόρεσε να περάσει από πάνω.
Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα.

Ωστόσο μετά από μια καλή εμφάνιση δεν σημαίνει ότι ο προπονητής πρέπει να επαναπαύεται στις δάφνες τις νίκης του.

Οφείλει να βάλει ξανά το βίντεο του αγώνα και να δει τα λάθη και τις παραλείψεις του για να μπορέσει να βελτιωθεί και να μη ξανακάνει τα ίδια.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν βλέποντας το βίντεο της χθεσινής 7ωρης συζήτησης θα πρέπει να επισημάνει τα εξής:

1. Το επιτελείο του θα πρέπει να είναι πιο ευρηματικό. Δεν είναι δυνατόν να δανείζεται συνεχώς τίτλους από εφημερίδες… Κι εν πάση περιπτώσει ας διευρύνει τη γκάμα των εφημερίδων που διαβάζει κι από τις οποίες δανείζεται «τσιτάτα». Αλλά να ξέρουν ότι ο πολιτικός είναι εκείνος που πρέπει να δίνει τίτλο και όχι να δανείζεται τίτλους.

2. Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη πρέπει να διυλίζουν καλύτερα ορισμένες πληροφορίες που φτάνουν σε αυτούς. Η περίπτωση με την επιχειρηματολογία της ΝΕΡΙΤ και του κ. Μάη ήταν λάθος. Δεν μπορείς να λες ότι ο άνθρωπος που διόρισε η δική σου κυβέρνηση έκανε συνεργασία με τον κατηγορούμενο για εκβιασμό δημοσιογράφο, κι επειδή η συνεργασία έγινε επί κυβερνήσεως Τσίπρα να λες ότι ευθύνεται ο Τσίπρας; Η ευθύνη του είναι ότι τον διατήρησε στη θέση του, θα πει ένας καλόπιστος συριζαίος, ενώ ένας κακόπιστος θα ισχυριστεί ότι η συνεργασία έγινε για να εκτεθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς. Όμως μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα λόγω εντολών από την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ προχώρησε τη συνεργασία ο κ. Μάης. Όπως και να το κάνεις όμως το επιχείρημα είναι αδύναμο. Πάσχει…

3. Έμειναν αναπάντητα ερωτήματα για τη σχέση των εκβιαστών δημοσιογράφων με τη ΝΔ. Είναι σαφές ότι η σημερινή ηγεσία του κόμματος δεν έχει καμία σχέση μαζί τους. Γιατί όμως θα πρέπει να καλύπτει εκείνους που είχαν σχέση μαζί τους; Οι πολίτες θέλουν να ακούσουν ότι η σημερινή ηγεσία καταδικάζει κάθε τέτοια πρακτική και κάθε σχέση με τέτοια πρόσωπα.

4. Ο κ. Παπασταύρου είναι γεγονός ότι αποτελούσε ένα πολύτιμο συνεργάτη του κ. Σαμαρά. Όπως επίσης είναι γεγονός ότι είχε βοηθήσει καθοριστικά στις διαπραγματεύσεις. Αυτά είναι δεδομένα. Και σωστά τα υπερασπίζεται και ο πρώην και ο νυν πρόεδρος της ΝΔ. Αυτό όμως δεν αποκλείει να έχει διαπράξει ο κ. Παπασταύρου όσα τον κατηγορούν. Γι’ αυτό καλό είναι να τηρηθούν κάποιες αποστάσεις από τη ΝΔ. Και αυτό να γίνει εμφανέστερο. Άλλωστε ο κ. Παπασταύρου είναι αρκετά έξυπνος και θα πρέπει όχι μόνο να το καταλάβει αλλά και να το επιδιώξει.

5. Σε ό,τι αφορά το επιχείρημα «Θα ψηφίσουμε την Εξεταστική για το δανεισμό των κομμάτων, αν ψηφίσετε την Εξεταστική για τον Βαρουφάκη, paln B’ και πώς φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο», η επιχειρηματολογία είναι λάθος, κατά την ταπεινή άποψή μας. Η διατύπωση έπρεπε να είναι διαφορετική. Να κινείται στη λογική «Εμείς θα ψηφίσουμε την Εξεταστική για το δανεισμό των κομμάτων, γιατί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Εσείς θα ψηφίσετε την εξεταστική για Βαρουφάκη κλπ, ή θα βάλετε την ουρά κάτω από τα σκέλια γιατί φοβάστε μην ανοίξει το στόμα του ο πρώην υπουργός και αποκαλύψει τα σχέδιά σας;»
Θα πει κανείς: «Μα είναι δυνατόν μετά από μια καλή εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ να αναλωνόμαστε σε λεπτομέρειες;».

Κατ’ αρχάς δεν είναι λεπτομέρειες. Είναι ζητήματα ουσιαστικά στα οποία πατάει ο αντίπαλος της ΝΔ και επιχειρηματολογεί. Και δεύτερον, όταν είσαι ένας νέος πολιτικός και έχεις κερδίσει την ηγεσία ενός κόμματος όπως η ΝΔ, που πρώτιστο καθήκον της είναι η διαφύλαξη του εθνικού συμφέροντος, τότε οποιαδήποτε παράλειψη σε απομακρύνει από αυτό το στόχο. Δημιουργεί επίσης λανθασμένη εντύπωση ότι πολιτικά χρωστάει. Και είναι κρίμα…
Αναμένουμε λοιπόν στον… «επαναληπτικό», μετά από τη μελέτη του βίντεο του ματς, να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments