Χάνουν τον έλεγχο με τους πρόσφυγες

Χάνουν τον έλεγχο με τους πρόσφυγες

Η αγανάκτηση μετατρέπεται σε οργή στους καταυλισμούς των προσφύγων και με την πρώτη ευκαιρία ξεσπούν επεισόδια. Χαρακτηριστικό της κατάστασης, που δείχνει να βγαίνει εκτός ελέγχου, ήταν ο πετροπόλεμος στην Ειδομένη και το μαχαίρωμα στη Χίο. Την ίδια ώρα, ο Πειραιάς βουλιάζει, καθώς οι εγκλωβισμένοι αγγίζουν σχεδόν τους 6.000, ενώ ανησυχία προκαλεί και η αύξηση των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Στην Ειδομένη

Το απόγευμα της Τρίτης προκλήθηκε ένταση στην Ειδομένη όταν στην προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσει τις σιδηροδρομικές γραμμές που είχαν καταλάβει για πολλοστή φορά οι πρόσφυγες, οι τελευταίοι απάντησαν με πετροπόλεμο.

Ακολούθησε μικροσυμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας η αστυνομία έβαλε στο αυτοκίνητο για να προσαγάγει μία γυναίκα, αλλά οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες όρμηξαν και την έβγαλαν έξω. Από τα επεισόδια με τους μετανάστες, μάλιστα, τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί.

Η σιδηροδρομική γραμμή παρέμεινε κλειστή την Τετάρτη, καθώς 6 πρόσφυγες συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους αρνούμενοι να αποχωρήσουν. Στο σημείο βρίσκονται και κλούβες των ΜΑΤ.

Στη Χίο

Το βράδυ της Τρίτης, επεισόδια εκδηλώθηκαν στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός, όταν η σύγκρουση μεταξύ ομάδων Ιρακινών και Αφγανών έφθασε στα άκρα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο astraparis.gr με τραύματα στο κεφάλι και στην πλάτη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο ένας Ιρακινός από το hot spot της ΒΙΑΛ στο νοσοκομείο της Χίου.

Ο Ιρακινός τραυματίσθηκε σε συμπλοκές περιορισμένης έκτασης, που έγιναν στο κέντρο μεταξύ Ιρακινών και Αφγανών. Οι μικροσυμπλοκές και οι εντάσεις μεταξύ τους, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είναι σύνηθες φαινόμενο και οφείλεται σε διαφορές που έχουν να κάνουν με δικά τους εθνικιστικά ή θρησκευτικά ζητήματα.

Στον χώρο της ΒΙΑΛ μπήκαν αστυνομικοί, οι οποίοι αποσόβησαν την επέκταση των συμπλοκών, ενώ ο τραυματίας που εμφανίσθηκε ζητώντας την βοήθεια των υπευθύνων του κέντρου δεν έγινε γνωστό με τι μέσον κτυπήθηκε, πιθανολογείται με μαχαίρι.

Σύμφωνα με τον politichios.gr η απογευματινή διαμάχη μεταξύ των δύο ομάδων οδήγησε σε νέα σύγκρουση λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί με μαχαιρώματα.

Στο Κέντρο Κράτησης που πλέον φιλοξενούνται πάνω από 1.500 άτομα, επικρατεί ήδη αναστάτωση με τους περίπου 12 Αστυνομικούς, Λιμενικούς και στελέχη της Frontex που έχουν επιφορτιστεί με τη βραδινή φύλαξη του Κέντρου να διατυπώνουν τους φόβους τους για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί μέσα σε αυτό.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι έχει δοθεί εντολή στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας να αποφεύγουν τη χρήση στολής εντός του Κέντρου, ώστε να μην αποτελούν στόχο των συγκεκριμένων ομάδων.

Βουλιάζει ο Πειραιάς

Οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στον Πειραιά, αυξήθηκαν στους 5.745 αυξήθηκαν. Σε διάφορους χώρους του λιμανιού έχουν στηθεί περισσότερες από 1.100 σκηνές, ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας ξεκινά τη διανομή φυλλαδίων, ενημερώνοντας του πρόσφυγες για τους λόγους που πρέπει να φύγουν από το λιμάνι.

Σχεδόν 6.000 οι πρόσφυγες στον Πειραιά-Επιχείρηση μεταφοράς στον Ελαιώνα

Έκτακτη σύσκεψη για να αποσυμφορηθεί ο Πειραιάς από μετανάστες

Η νέα επίσημη ενημέρωση δείχνει αύξηση προσφύγων

Στο μεταξύ, τα νέα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική επικράτεια. Συγκεκριμένα, σε 51.430 ανέρχονταν το πρωί της Τετάρτης από 50.364 που καταμετρήθηκαν την Τρίτη.

Σε 51.430 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες

Ανησυχία από την επικίνδυνη αύξηση των ασυνόδευτων παιδιών

Την ίδια ώρα, «καμπανάκι» χτυπούν στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε ό,τι αφορά τους αριθμούς ασυνόδευτων παιδιών που φθάνουν με τις βάρκες από τις τουρκικές ακτές. Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί ανησυχητικά, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη Λέσβο.

Επικίνδυνη αύξηση των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments