Ο «φράχτης» της Χίου!

Ο «φράχτης» της Χίου!

Λιμενικοί τοποθέτησαν συρματόπλεγμα στην κεντρική αποβάθρα πρόσδεσης των επιβατηγών πλοίων, χωρίζοντας το λιμάνι της Χίου στα δύο, από το βράδυ της Τρίτης.

Στο ανατολικό τμήμα θα δένουν τα πλοία, ενώ στο δυτικό θα παραμείνουν μετανάστες και πρόσφυγες που διέφυγαν από το Hotspot του νησιού την περασμένη Πέμπτη και πραγματοποιώντας πορεία οκτώ χιλιομέτρων κατευθύνθηκαν στην πόλη, όπου και παραμένουν, ζητώντας να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για τον Πειραιά ώστε να πάνε -όπως λένε- στη Γερμανία.

Από τον αρχικό αριθμό των όσων διέφυγαν, 591 άτομα βρίσκονται κινούμενοι μεταξύ του καταυλισμού της Σούδας στην τάφρο του κάστρου της πόλης και στο λιμάνι, γεγονός που ανατροφοδοτεί μια μόνιμη παρουσία στο λιμάνι 250 ανθρώπων.

prosfiges-sirmata

Μέχρι και το βράδυ της Τρίτης, το λιμάνι της Χίου παρέμενε κλειστό με τα πλοία να δένουν στο λιμάνι των Μεστών σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου.

Ωστόσο, στις 6.45 το πρωί της Τετάρτης, έδεσε στο λιμάνι το πλοίο «Νήσος Μύκονος», που εκτελεί την άγονη γραμμή του βορείου Αιγαίου, με τους 250 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν καταλάβει την προβλήτα, να μην αντιδρούν στο πλαίσιο της συμφωνίας με τις αρχές.

Επισημαίνεται ότι αρχές και μετανάστες συμφώνησαν αργά το βράδυ της Τρίτης να μην εμποδίζουν την πραγματοποίηση δρομολογίων πλοίων επιτρέποντας την κατά το ήμισυ λειτουργία του λιμανιού.

Το «Νήσος Μύκονος» έδεσε στο λιμάνι της Χίου παρουσία της δύναμης του Λιμενικού Σώματος στη Χίο αλλά και στελεχών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών.

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά, έπειτα από πολλούς μήνες σε όλα τα νησιά του βόρειου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο, δεν καταγράφηκε καμία άφιξη μετανάστη ή πρόσφυγα. (Φωτογραφίες astraparis.gr)

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments