Συμπλοκές στον Πειραιά με πρωταγωνιστές ακροδεξιούς

Συμπλοκές στον Πειραιά με πρωταγωνιστές ακροδεξιούς

Συμπλοκές σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, στον Πειραιά, όταν ακροδεξιοί της Λαϊκής Πατριωτικής Ενωσης επιχείρησαν να εισβάλουν στο λιμάνι, από την πύλη Ε8, αλλά απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Προκλητική από την αρχή ήταν η παρουσία των ακροδεξιών μελών της ΛΕΠΕΝ (Λαική Πατριωτική Ενωση), οι οποίοι παραγματοποίησαν συγκέντρωση εναντίον των μεταναστών στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σε ανακοίνωση τους, κάνουν λόγο για «ισλαμοποίηση» και «εισβολή» στη χώρα «χιλιάδων παράνομων μεταναστών και όχι προσφύγων» και καλούσαν όλους τους Έλληνες «που αντιστέκονται στην εισβολή που γίνεται στην Πατρίδα μας να δώσουν το “παρών” ανεξαρτήτως πολιτικών ή κομματικών προτιμήσεων».

Η συγκέντρωση είχαν προγραμματισθεί για τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη, αλλά ακροδεξιοί άρχισαν να συγκεντρώνονται νωρίτερα.

Από την αρχή είχαν άγριες διαθέσεις και στράφηκαν εναντίον των δημοσιογράφων βρίζοντας χυδαία και απειλώντας. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα εναντίον του Παύλου Φύσσα.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments