Με τριπλό στόχο ξεκινά σήμερα το 10ο Συνέδριο της ΝΔ

Με τριπλό στόχο ξεκινά σήμερα το 10ο Συνέδριο της ΝΔ

Τις βάσεις για μια σύγχρονη Νέα Δημοκρατία θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο 10ο Συνέδριο του κόμματός του, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν το απόγευμα.

102 μέρες μετά την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει το στίγμα ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να υλοποιήσει τον στόχο που έχει θέσει που είναι τριπλός:

1. Να οικοδομήσει ένα σύγχρονο κόμμα που θα λειτουργεί με μοντέρνο τρόπο και οικονομικά, χωρίς τις σπατάλες που το οδήγησαν στη σημερινή δυσχερή οικονομική κατάσταση.

2. Να ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία. Να πάψουν οι οργανώσεις να αποτελούν ένα κλειστό κλαμπ για ημετέρους και να ανοίξουν στους πολίτες ως χώροι συνάθροισης για την συζήτηση και δημιουργία προτάσεων που θα επιλύουν προβλήματα της κοινωνίας και όχι ως σημεία συγκέντρωσης και προώθησης ρουσφετιών. Μόνο έτσι, εκτιμάται, ότι θα έλθουν νέα πρόσωπα στις Οργανώσεις και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί στην πράξη η διεύρυνση στην κοινωνία, να γίνει δηλαδή η ΝΔ η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα καλύπτει, όπως οραματίσθηκε ο ιδρυτής της, όλο το φάσμα, από τη Δεξιά έως τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας.

3. Να γίνει η ΝΔ σύντομα κυβέρνηση, δίνοντας λύση στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της χώρας που μεγιστοποιήθηκε λόγω του πολιτικού προβλήματος. Πεποίθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι όντως υπάρχει πολιτικό πρόβλημα στα κόμματα το οποίο εστιάζεται στην έλλειψη ειλικρίνειας απέναντι στην κοινωνία. «Εκπαιδεύσαμε τόσα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, μια κοινωνία δεκτική στα ψέματα, και καταλήξαμε στη σημερινή τραγωδία. Αυτό πρέπει να τελειώσει και ο πολιτικός να κρίνεται από τις πράξεις και τις αλήθειες που είπε στους ψηφοφόρους», έλεγε χαρακτηριστικά συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόθεση του προέδρου της ΝΔ είναι να βγάλει τη χώρα, ως πρωθυπουργός, το συντομότερο στις αγορές. Αλλά για να το πετύχει αυτό θα πρέπει όλη η κοινωνία μαζί να έχει στηρίξει την προσπάθεια για έξοδο από τα μνημόνια. Και αυτό, εκτιμά, ότι μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν οι πολιτικοί λένε την πλήρη αλήθεια στο λαό και ζητούν τη στήριξή τους στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, και όχι αν εξακολουθήσουν να «χαϊδεύουν αυτιά». «Χρειάζεται κοινή λογική και επίθεση ειλικρίνειας», έλεγε ο ίδιος συνεργάτης.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υπό τη βαριά σκιά της απόφασης Μητσοτάκη για διάλυση και επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, μετά από το φιάσκο των εκλογών στο εσωτερικό της οργάνωσης και των καταγγελιών που ακολούθησαν.

Στην έναρξη του Συνεδρίου θα παρίστανται τρεις πρωθυπουργοί: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναμένεατι να μιλήσει την Κυριακή.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments