Παρ’ ολίγον γκάφα της Κειτ και Ουίλιαμ προς Ομπάμα

  • In ΖΩΗ
  • April 27, 2016
  • 8 Views
Παρ’ ολίγον γκάφα της Κειτ και Ουίλιαμ προς Ομπάμα

Έχει συμβεί σε όλους μας να έχουμε μετακινήσει κάτι μέσα στο σπίτι μας που δεν θα θέλαμε να δουν οι καλεσμένοι μας την τελευταία στιγμή πριν από την επίσκεψη τους. Το ίδιο έπαθε και το πριγκιπικό ζεύγος της Αγγλίας περιμένοντας τον Αμερικανό πρόεδρο.

Οι μπάτλερ του παλατιού λίγα μόλις λεπτά πριν φθάσει στο Κένσιγκτον ο Αμερικανός πρόεδος Μπαράκ Ομπάμα με την σύζυγό του, ανακάλυψαν ότι κάτω από έναν πίνακα που διακοσμεί το σαλόνι σε περίοπτη θέση, υπήρχε η επιγραφή με τον τίτλο: «Ο νέγρος υπηρέτης». Το έργο απεικονίζει ένα μαύρο αγόρι, με δύο άλογα σε ένα εξωτερικό τοπίο.

Αμέσως, το προσωπικό αφαίρεσε τη μικρή πινακίδα κάτω από τον πίνακα, ενώ τοποθέτησε ακριβώς μπροστά ένα φυτό και ένα λαμπατέρ για να κρύψουν το κενό. Όλα αυτά συνέβησαν πραγματικά λίγα δευτερόλεπτα πριν το προεδρικό ζεύγος περάσει το κατώφλι του παλατιού και ενώ πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον είχαν βγει στην πόρτα για να τους υποδεχθούν.

Ο τίτλος του έργου του Ολλανδού ζωγράφου Albert Cuyp που χρονολογείται στο 1660, είναι «Υπηρέτης με δύο άλογα», αλλά ο πίνακας είναι γνωστός ως «Ο νέγρος υπηρέτης». Πάντως με την έκταση που πήρε το ζήτημα στα διεθνή ΜΜΕ καλύτερα να είχαν αφήσει την ταμπέλα στη θέση της. Εξάλλου ο Ομπάμα έχει αποδείξει πόσο cool τύπος είναι.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments