Σε τι αλλάζει η τακτική της η ΝΔ μετά τη διαφαινόμενη συμφωνία

Σε τι αλλάζει η τακτική της η ΝΔ μετά τη διαφαινόμενη συμφωνία

Τα νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό με τη διαφαινόμενη συμφωνία της 24ης Μαΐου, αλλάζουν και το σχεδιασμό στα επιτελεία των κομμάτων και ιδιαίτερα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το οποίο είχε επενδύσει στην ανάγκη για πρόωρες εκλογές.

Το αίτημα για πρόωρες εκλογές παραμένει στο οπλοστάσιο της ΝΔ και όπως είπε χθες στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης «παραμένει επίκαιρο παρά ποτέ», ωστόσο είναι κατανοητό στη Συγγρού ότι ο κ. Τσίπρας κάνοντας πίσω σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, ουσιαστικά εξαγόρασε πολιτικό χρόνο και παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία.

Αυτό σημαίνει ότι στο οπλοστάσιο της ΝΔ επανέρχονται τα ζητήματα της καθημερινότητας τα οποία μάλιστα αποκτούν άλλη διάσταση μετά από την αύξηση της φορολογίας και τη μείωση των συντάξεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από Συντονιστές και Τομεάρχες να εντείνουν την προσπάθειά τους και την αντιπολιτευτική τους τακτική εντός και εκτός Βουλής με την ανάδειξη θεμάτων της καθημερινότητας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψή του στο Δημοτικό της Αργυρούπολης, προκειμένου να αναδείξει το πρόβλημα που δημιούργησε η κυβέρνηση με τα ολοήμερα Σχολεία.

Η «επαναστατική γυμναστική» στην οποία θα επιβάλλει τους επικεφαλής των διαφόρων τομέων του κόμματος έχει στόχο να κρατά σε εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό και τη βάση της ΝΔ, η οποία μετά το ανέβασμα του αιτήματος των εκλογών, μπορεί να πέσει ψυχολογικά και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Η ενασχόληση της ΝΔ με θέματα της καθημερινότητας και της πραγματικής οικονομίας εκτιμάται ότι θα της δώσει τη δυνατότητα να έλθει πιο κοντά με τις διάφορες παραγωγικές τάξεις και να ενισχύσει τη διείσδυσή της στην κοινωνία, συνεπώς και τα ποσοστά της. Παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα στη ΝΔ να κάνει πιο συγκεκριμένο το κυβερνητικό της πρόγραμμα και να πείσει το εκλογικό σώμα ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.

Με αυτά τα δεδομένα, όπως έλεγε κορυφαίο στέλεχος της Συγγρού, «ο χρόνος που κέρδισε ο κ. Τσίπρας θα γυρίσει μπούμερανγκ σε βάρος του, καθώς στη συνείδηση του κόσμου καθιερώθηκε ως μια μνημονιακή κυβέρνηση πιο ευάλωτη μάλιστα στις πιέσεις των δανειστών από τις προηγούμενες. Στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε τον χρόνο που μας δίνεται και να πείσουμε ότι προσφέρουμε μια εναλλακτική λύση πέρα από τους φόρους και τις μειώσεις των εισοδημάτων».

Σε επίπεδο στρατηγικής ο κ. Μητσοτάκης μέσα από την ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία του κράτους και ιδιαίτερα την ανάγκη να μπουν θεμέλια για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, θα επιδιώξει συναίνεση με τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή την διαμόρφωση κοινής γραμμής για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments