Παππάς σε Λιου: Η Ελλάδα τηρεί τις συμφωνίες

Παππάς σε Λιου: Η Ελλάδα τηρεί τις συμφωνίες

Η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα και αποτελεί έναν αξιόπιστο οικονομικό εταίρο, επισήμανε στον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών κ. Τζακ Λιου ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε μια προσπάθεια να πείσει για την αξιοπιστία της χώρας μας, σε συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στις ΗΠΑ

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία αποδεδειγμένα τηρεί τα συμφωνηθέντα και επιτυγχάνει τους στόχους της, συνιστώντας έναν αξιόπιστο οικονομικό εταίρο διεθνώς», τόνισε από την πλευρά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, κατά τη συνάντηση.

Ο υπουργός Επικρατείας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσε τον κ. Λιου σχετικά με το νέο κεφάλαιο που άνοιξε για την ελληνική οικονομία μετά την «ουσιαστική ολοκλήρωση της αξιολόγησης» και – για πρώτη φορά – την έναρξη της συζήτησης για το χρέος. Από ελληνικής πλευράς υπογραμμίστηκε ότι, πλέον, η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία αποδεδειγμένα τηρεί τα συμφωνηθέντα και επιτυγχάνει τους στόχους της, συνιστώντας έναν αξιόπιστο οικονομικό εταίρο διεθνώς.

Με την αντιπρόεδρο της Αμερικανικής Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών

Ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε και με την Αντιπρόεδρο της Αμερικανικής Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών (EXIM Bank), Wanda Felton, στην οποία τόνισε ότι «η Ελλάδα, πλέον, αποτελεί ένα μακροπρόθεσμα σταθερό περιβάλλον για ανάπτυξη».

O υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσε την κυρία Felton, μεταξύ άλλων, α) για την πολύ επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών που είχε αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα σταθερό σήμερα χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα. β) για τη θετική εξέλιξη του Eurogroup της 9ης Μαΐου, που ανοίγει το δρόμο προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη χρηματοδότηση της χώρας και τη συζήτηση για το χρέος, η οποία -με τη σειρά της- καθιστά πλέον την ελληνική οικονομία ένα μακροπρόθεσμα σταθερό περιβάλλον για ανάπτυξη. γ) για τον αναπτυξιακό νόμο και τη νέα φιλοσοφία στήριξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που δημιουργεί ένα καινούριο και αποτελεσματικό επενδυτικό πλαίσιο.
Επίσης, τονίστηκε, ότι η άρση του περιορισμού χρηματοδότησης Αμερικανών εξαγωγέων για εξαγωγές τους προς την Ελλάδα θα δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος, αφού θα χρηματοδοτήσει το διμερές εμπόριο και θα διευκολύνει τελικά τις άμεσες ξένες επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments