Τα 53 εκατ. δολάρια έφτασε η τιμή ενός πιστολιού που σκότωσε έφηβο στις ΗΠΑ

Τα 53 εκατ. δολάρια έφτασε η τιμή ενός πιστολιού που σκότωσε έφηβο στις ΗΠΑ

Στη χώρα του παραλόγου, τις ΗΠΑ, όλα είναι πιθανά. Όπως το να πωληθεί ένα πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία ενός εφήβου στο ποσό των 53 εκατ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, το πιστόλι του Τζορτζ Ζίμερμαν, ο οποίος αθωώθηκε για τον φόνο του έφηβου Αφροαμερικανού Τρέιβον Μάρτιν στη Φλόριντα, ξεπέρασε σήμερα τα 53 εκατ. δολάρια σ’ έναν διαδικτυακό πλειστηριασμό που πρόκειται να διαρκέσει άλλες πέντε ημέρες.

zimmerman

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από την έναρξη της δημοπρασίας έγιναν περισσότερες από 9.000 προσφορές. Η τιμή εκκίνησης ήταν 5.000 δολάρια, ποσό που ήταν ήδη πολύ πάνω από την τιμή της αγοράς για ένα μεταχειρισμένο όπλο.

Στις 05:10 (12:00 ώρα Ελλάδας), ο πλειστηριασμός, ο οποίος διεξάγεται από κάποιον “Racist McShootface”, είχε φτάσει τα 53.619.000 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί κατά πόσον οι προσφορές είναι σοβαρές, καθώς ορισμένοι συμμετέχουν χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα και πλειοδοτώντας στη δική τους προσφορά.

Ο Τζορτζ Ζίμερμαν, ένας πρώην φύλακας συνοικίας της Φλόριντα, σκότωσε στις 26 Φεβρουαρίου 2012 τον Τρέιβον Μάρτιν, έναν έφηβο Αφροαμερικανό 17 ετών, ο οποίος ήταν άοπλος.

Το 2013, η δικαιοσύνη είχε αποδεχθεί το επιχείρημα περί νόμιμης άμυνας και είχε αθωώσει τον Ζίμερμαν.

Η τραγωδία είχε αναζωπυρώσει τις φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ, καθώς η οικογένεια και οι φίλοι του Τρέιβον Μάρτιν τονίζουν πως πρόκειται για ρατσιστικό έγκλημα.

Στην ανακοίνωση του πλειστηριασμού, ο Τζορτζ Ζίμερμαν παρουσιάζει το πιστόλι, ένα Kel-Tec PF-9 9 χιλιοστών, ως “το όπλο που χρησιμοποίησε για να υπερασπίσει τη ζωή του και να βάλει τέλος στη βίαιη επίθεση του Τρέιβον Μάρτιν”.

Είναι μια “ευκαιρία να αποκτήσει κανείς ένα κομμάτι της ιστορίας των ΗΠΑ”, προσθέτει απευθυνόμενος στους πιθανούς αγοραστές.

oplo

Ένα μέρος των εσόδων από την πώληση του πιστολιού του πρόκειται να διατεθούν για την “καταπολέμηση της βίας του κινήματος Black Lives Matter (οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία) εναντίον των εκπροσώπων της τάξης”.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments