Σόιμπλε: Το Grexit θα ήταν σαν την απόπειρα δολοφονίας μου

Σόιμπλε: Το Grexit θα ήταν σαν την απόπειρα δολοφονίας μου

Τη θέση του για ένα «προσωρινό Grexit» επανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, χρησιμοποιώντας μάλιστα μία τραγική παρομοίωση, με την απόπειρα δολοφονίας του:

«Ένα Grexit θα ήταν ένα τρομερό βήμα και ο πληθυσμός θα υπέφερε. Παρόλ’ αυτά τα πράγματα θα βελτιώνονταν την αμέσως επόμενη ημέρα. Το βίωσα αυτό στη δική μου περίπτωση. Κάποιος σε πυροβολεί, και βρίσκεσαι πεσμένος στο έδαφος. Αλλά την ίδια ώρα, η κατάστασή σου συνεχίζει να βελτιώνεται, και γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα».

Όπως διευκρίνισε ωστόσο o Γερμανός υπουργός Οικονομικών, η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο. «Θα συνεχίσουμε να τους βοηθάμε. Αν τα πράγματα συνεχιστούν όπως συμφωνήσαμε, θα επιτύχουν πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% (το 2018) και θα έχουν τη δυνατότητα σταδιακής μείωσης του χρέους. Αν όχι, θα πρέπει να πάρουν πρόσθετα μέτρα» ξεκαθάρισε.

Αναφερόμενος στο θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε ιδιαίτερη μνεία και στον Γιάνη Βαρουφάκη. Τον χαρακτήρισε «πολύ έξυπνο οικονομολόγο» και υποστήριξε πως «ο πρώην Έλληνας ομόλογός μου Γιάννης Βαρουφάκης, είπε κάποτε: Αν διαγράψετε το χρέος μας, σε τρία χρόνια θα είμαστε ξανά στο σημείο που είμαστε σήμερα».

«Απλώς αναφέρω ό,τι είπε ο κ. Βαρουφάκης… Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα κερδίζει. Γι’ αυτό πρέπει να μιλήσουμε στους Έλληνες για το πώς θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικότεροι. Ειδάλλως πρόκειται για “απύθμενο πηγάδι”. Μπορείς να ρίξεις μέσα όσο κρασί θες, αλλά απλώς θα εξαφανιστεί. Αυτό δεν θα είχε νόημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments