Αναστασιάδης-Ακιντζί: Στόχος η συμφωνία για το Κυπριακό εντός του 2016

Αναστασιάδης-Ακιντζί: Στόχος η συμφωνία για το Κυπριακό εντός του 2016

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, διαβεβαιώνουν ότι θα εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους, τους επόμενους μήνες, με στόχο να φθάσουν σε μια συμφωνία για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού εντός του 2016.

Την κοινή δήλωση δημοσιοποίησε η Αποστολή των Καλών Υπηρεσιών του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο για την συμπλήρωση σήμερα ενός χρόνου συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών.

“Παρόλο που υπάρχουν ακόμα δυσκολίες και διαφορές, είμαστε αποφασισμένοι να επιδείξουμε την απαραίτητη θέληση και το απαραίτητο κουράγιο για να υπερπηδήσουμε τα εναπομείναντα εκκρεμούντα θέματα”, τονίζουν.

Όπως αναφέρουν, κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, “ενώ λάβαμε υπόψη τις ανησυχίες της δικής μας κοινότητας, έχουμε επίσης κάνει ό,τι μπορούμε για να δείξουμε σεβασμό στα δικαιώματα της άλλης. Ο κοινός μας στόχος είναι μια λύση από την οποία να κερδίσουν και οι δυο πλευρές, η οποία να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και τα δικαιώματα όλων, σε μια μελλοντικά ενωμένη Κύπρο”, προσθέτουν.

Οι κ.κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί εκφράζουν την κοινή πεποίθηση ότι «μια δίκαιη και διαρκής διευθέτηση δεν θα φέρει μόνο ειρήνη και ευημερία στην Κύπρο, αλλά επίσης θα αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα και θα συμβάλει στη σταθερότητα και στη συνεργασία στην περιοχή».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments