Σε ροζ σκάνδαλο μπλεγμένος ο πρέσβης της Βενεζουέλας. Πολιτικές διαστάσεις στο θέμα

Σε ροζ σκάνδαλο μπλεγμένος ο πρέσβης της Βενεζουέλας. Πολιτικές διαστάσεις στο θέμα

Απίστευτο. Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα κ. Γκονσάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά εργαζόμενες στην πρεσβεία. Η υπόθεση όμως, πήρε πολιτικές διαστάσεις, καθώς – όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα- παρενέβη ο Πρωθυπουργός για να συγκαλύψει το θέμα. Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αποκαλύπτεται τον Αύγουστο του 2012 προσγειώνεται στην Αθήνα ο νέος πρέσβης της Βενεζουέλας, Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες, στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του σημερινού προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο. Ο Γκονσάλες, διεθνολόγος και καθηγητής στο Κεντρικό Πανεπιστήμιο της Βενεζουέλας στο Καράκας, έρχεται στην Ελλάδα έχοντας, όπως εκτιμάται, πάρει εντολή από την κυβέρνησή του να στηρίξει με κάθε τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν η εποχή που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας πίστευε πως θα μπορούσε να «εξαγάγει» τον τσαβισμό στην Ευρώπη μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εικάζεται πως έγινε και στην Ισπανία με τους Podemos.

Όπως αναφέρεται,ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρανκλίν Γκονσάλες, έχοντας ασυλία από την κυβέρνηση της χώρας του, παρενοχλούσε σεξουαλικά υπαλλήλους της πρεσβείας!

Βάσει πέντε επώνυμων καταγγελιών προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο εντιμότατος πρέσβης φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά επί οκτώ ολόκληρους μήνες τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, ανάμεσά τους και την κόρη ενός πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση ΝΔ

Για το θέμα εκδόθηκε ανακοίνωση από τη ΝΔ η οποία ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις.

«Ο έχων “αυταπάτες” κ. Τσίπρας, που επί χρόνια επικαλείται το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε.

Η στενή σχέση του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο ήταν γνωστή από καιρό.

Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες.

Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις.

Να απαντήσει, αν συγκάλυψε μια υπόθεση που εκθέτει τη χώρα, για να μην πληγωθεί το γόητρο της τότε ανερχόμενης “Αριστεράς”».
Παρέμβαση Γεννηματά
Για συγκάλυψη σκανδάλου, εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά αναφορικά με τα όσα αποκαλύπτονται με τον πρέσβη της Βενεζουέλας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση διπλωματικών υπαλλήλων από τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα και “παρέμβαση Τσίπρα”, σχολίασε: «Είναι μια στάση απαράδεκτη, ουσιαστικά συγκάλυψης σκανδάλου για μικροπολιτικούς λόγους». Παράλληλα, έσπευσε να συμπληρώσει πως «αυτό δεν είναι ηθική, δεν είναι αριστερά, θυμίζει τις πιο στυγνές εποχές καταπίεσης των γυναικών από τη συντήρηση».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments