Γεγονός η πρώτη μεταμόσχευση πέους στην Αμερική!

Γεγονός η πρώτη μεταμόσχευση πέους στην Αμερική!

 

Ένας 64χρονος επιζών της μάχης με τον καρκίνο είναι ο πρώτος ασθενής που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πέους στην Αμερική, σύμφωνα με τους New York Times.

Μία δωδεκαμελής ομάδα γιατρών, πάνω από 24 νοσηλευτές και μία επέμβαση 15 ωρών στο Massachusetts General Hospital στις 8-9 Μαΐου χρειάστηκαν για να γίνει η πρώτη μεταμόσχευση πέους στην Αμερική.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι» δήλωσε στους Times ο Dr. Curtis L. Cetrulo, ένας από τους επικεφαλής της χειρουργικής ομάδαςκαι συμπλήρωσε: «Είναι αχαρτογράφητα νερά για μας».

Οι γιατροί ελπίζουν ότι ο ασθενής, Thomas Manning, θα μπορεί να ουρήσει φυσιολογικά και – τελικά – θα ανακτήσει και σεξουαλική λειτουργία, αλλά η διαδικασία είναι άκρως πειραματική.

Πριν από αυτήν την χειρουργική επέμβαση, μόνο δύο πλήρεις μεταμοσχεύσεις πέους έχουν πραγματοποιηθεί ανά τον κόσμο. Μία αποτυχημένη στην Κίνα και μια επιτυχημένη μία στη Νότια Αφρική το 2014. (ο ασθενής της Νότιας Αφρικής συνέλαβε το πρώτο παιδί του το περασμένο έτος).

Από τους βασικούς λόγους που η πλήρης μεταμόσχευση πέους είναι τόσο περίπλοκη είναι ότι υπάρχουν πολλά νεύρα και αιμοφόρα αγγεία που πρέπει να συνδεθούν κάτω από τον ιστό του δέρματος.

πρώτη μεταμόσχευση, πέους, Αμερική,

Η περιπέτεια του Manning ξεκίνησε το 2012, όταν τραυματίστηκε στην εργασία και έσπευσε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί εκεί εντόπισαν κάτι ανησυχητικό: Μια αύξηση στο πέος του, που αποδείχθηκε ότι ήταν καρκίνος. Ο καρκίνος του Manning ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει, αν οι γιατροί δεν το είχαν παρατηρήσει. Για να τον σώσουν, έπρεπε να αφαιρέσουν σχεδόν όλο το πέος του.

Ο καρκίνος του πέους είναι πολύ σπάνια μορφή καρκίνου, με περίπου 2.000 νέες περιπτώσεις στις ΗΠΑ κάθε χρόνο και 340 θανάτους.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments