Η 77χρονη από την Αλεξανδρούπολη που συμμετέχει στις Πανελλαδικές

Η 77χρονη από την Αλεξανδρούπολη που συμμετέχει στις Πανελλαδικές

Η 77χρονη Ευθυμία Στεργίου είναι ίσως η μοναδική… μαμά που δεν συνοδεύει το παιδί της στο σχολείο για τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά τη συνοδεύει ο γιος της, αφού είναι εκείνη υποψήφια για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι η γυναίκα που πάντα ήθελε να σπουδάσει αλλά οι συνθήκες της ζωής της δεν της το επέτρεψαν.

Και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν αλλά εκείνη δεν εγκατέλειψε ποτέ το όνειρό της. Και πριν από σχεδόν δυο χρόνια αποφάσισε να γραφτεί σε ένα εσπερινό λύκειο όχι μόνο για να πάρει απολυτήριο αλλά και να διεκδικήσει τη θέση της σε κάποιο πανεπιστήμιο!

Η Ευθυμία Στεργίου είναι από τη Σαμοθράκη και είναι μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αλεξανδρούπολης. Το πρωί της Δευτέρας (16.05.2016) ήταν ανάμεσα στους μαθητές που κάθισαν στο θρανίο για να γράψουν έκθεση. Είχε φτάσει η στιγμή να «αγγίξει» το παιδικό της όνειρο!

Ο γιος της Σάββας Στεργίου, εκείνος που τη συνόδευσε στο σχολείο για να δώσει εξετάσεις, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια του σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Αφού της εύχεται καλή επιτυχία στην προσπάθειά της στη θεωρητική κατεύθυνση, αναφέρει πως ήταν εκείνος που την παρότρυνε πριν δύο χρόνια να επιστρέψει στα σχολικά θρανία, γνωρίζοντας από τις εξιστορήσεις της το πόσο πολύ ήθελε να είχε συνεχίσει το σχολείο και μετά την πέμπτη τάξη δημοτικού, για να γίνει δασκάλα.

Δηλώνει περήφανος για την προσπάθειά της, για τη συνέπεια και τον ζήλο που επέδειξε επί δύο χρόνια μέχρι την αποφοίτησή της από εσπερινό λύκειο, καθώς και για την ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζει τις πολυπόθητες γι’ αυτήν εξετάσεις. «Δεν έχω άγχος. Περιμένω την ώρα και τη στιγμή παιδί μου που θα καθίσω σε εκείνο το θρανίο και θα πάρω το στυλό για να γράψω την πρώτη γραμμή στην κόλλα των εξετάσεων» ήταν η απάντηση στο γιο της όταν τη ρώτησε πώς νιώθει, συνοδεύοντάς την στο εξεταστικό κέντρο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενό του.

Δείτε τι έγραψε ο γιος της

Στεργίου Σάββας

Το πρωί αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις καλή επιτυχία στα παιδιά που αγωνίζονται για την ζωή τους, καλή επιτυχία και στην γλυκιά μανούλα μου που στα 77 της χρόνια θα καθίσει στο θρανίο να δώσει εξετάσεις για να εκπληρώσει ένα όνειρο που είχε από παιδί και οι καταστάσεις δεν της το επέτρεψαν.
Το γράφω για να σας πω πόσο υπερήφανος νιώθω για την μάνα μου αλλά και για να ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ότι ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας. Καλό κουράγιο και καλό ξημέρωμα στους μαθητές!!!

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments