Ο χαρούμενος σεφ του Ομπάμα

Ο χαρούμενος σεφ του Ομπάμα

Είναι πολυβραβευμένος, λέγεται Μάρκους Σάμουελσον και έχει γίνει διάσημος χάρη στα ευφάνταστα πιάτα του αλλά και την μονίμως γελαστή και χαρούμενη ιδιοσυγκρασία του.
Η εφημερίδα New York Times το 1995 του έδωσε 3 αστέρια, το 1999 κρίθηκε ως «ανερχόμενο αστέρι της κουζίνας» και το 2003 πήρε βραβείο ως ο καλύτερος σεφ της Νέας Υόρκης, ενώ το 2014 βραβεύτηκε ως ένας από τους καλύτερους σεφ της Αμερικής.
Ο Μάρκους Σάμουελσον γεννήθηκε στην Αιθιοπία το 1970. Το 1973 η μητέρα του πέθανε και ο Μάρκους με την μεγαλύτερη αδελφή του υιοθετήθηκαν από την Σουηδική οικογένεια Σάμουελσον. Ο ίδιος περιγράφει την διαμονή του στη Σουηδία ως μια ειδυλλιακή εποχή με την οικογένεια και τους φίλους του.

Από μικρός έδειξε ενδιαφέρον για την μαγειρική και σε ηλικία 16 ετών άρχισε να δουλεύει σε μικρά εστιατόρια της περιοχής του Γκέτεμποργκ. Το πρωί σπούδαζε και το βράδυ εργαζόταν. Η ανάδοχη οικογένειά του τού έδωσε την δυνατότητα να κάνει επιπλέον σπουδές ζαχαροπλαστικής στην Ελβετία και την Αυστρία. Εκεί τον εντόπισε η ιδιοκτήτρια του διάσημου εστιατορίου Aquavit της Νέας Υόρκης και τον προσέλαβε στην Αμερική. Παρόλα αυτά σύντομα επέστρεψε στην Ευρώπη και εργάστηκε ως σεφ στη Λυόν σε βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο.

Το 1994 επέστρεψε στο Aquavit, και δεν άργησε να χαρίσει 3 δικά του αστέρια στο εστιατόριο. Ενώ σύντομα έγινε αστέρι της τηλεόρασης στις ΗΠΑ και άρχισε να γράφει βιβλία μαγειρικής που έγιναν best sellers. Η μεγαλύτερη τιμή για τον Μάρκους ήρθε όταν ο Ομπάμα τον κάλεσε να μαγειρέψει στον Λευκό Οίκο, το 2009, με τη Μισέλ Ομπάμα να δηλώνει γι’αυτόν ότι «είναι ένας από τους καλύτερους σεφ της χώρας».
Ο Μάρκους Σάμουελσον είναι παντρεμένος και ευτυχισμένος στο πλευρό του μοντέλου Gate (Maya) Haile, με την οποία δεν χάνει ευκαιρία να κυκλοφορεί και να φωτογραφίζεται μαζί της ακομπλεξάριστα παρά την διαφορά ύψους που έχουν. Αν και ίδρυσε και έκανε διάσημα πολλά εστιατόρια τελικά αποφάσισε να ανοίξει το δικό του διάσημο Red Rooster στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Μέχρι να καταφέρουμε να δοκιμάσουμε τα πιάτα του ας απολαύσουμε τις γελαστές του φωτογραφίες.

chef3web

chef6web

chef7web

chef8web

chef10web

chef11web

chef9web

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments