Διασπασμένη κατεβαίνει η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές

Διασπασμένη κατεβαίνει η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές

Φοιτητικές εκλογές σήμερα σε όλη την Ελλάδα, αλλά για πρώτη φορά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που εδώ και δεκαετίες κυριαρχεί στο φοιτητικό κίνημα, κατέρχεται στις εκλογές διχασμένη.

Φοιτητές από περίπου 60 συλλόγους ανά την Ελλάδα συμμετέχουν στις εκλογές ως ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους με την αναστολή λειτουργίας της οργάνωσης της νεολαίας μετά το συνέδριό της στην Θεσσαλονίκη και τα όσα διημείφθησαν εκεί.

Πρόκειται για μία κίνηση με πολιτική και συμβολική σημασία που μπορεί να απειλήσει την πρωτιά της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές μετά από πολλά χρόνια. Εξέλιξη που αν προκύψει πολλοί καραδοκούν να την χρεώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι φοιτητές των συλλόγων αυτών εξέδωσαν επιστολή στην οποία υπό τον τίτλο «Η ΟΝΝΕΔ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει» αναφέρουν τους λόγους της διαφοροποίησής τους. Τονίζουν δε τα εξής: «Είμαστε Νέες και Νέοι, Δαπίτισσες και Δαπίτες, Οννεδίτισσες και Οννεδίτες από όλη την Ελλάδα που πιστεύουμε στις αρχές του φιλελευθερισμού, στις αξίες της ελεύθερης έκφρασης και της δημιουργικής πρωτοβουλίας…».

Παίρνουν θέση για τα γεγονότα της ΟΝΝΕΔ και εξηγούν την κίνησή τους: «Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι πέρα και πάνω από καταστάσεις, συμφέροντα και πρόσωπα. Η ΟΝΝΕΔ ούτε κλείνει, ούτε διαγράφεται. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ συνεχίζουν πάντα πρώτες, πάντα μπροστά… Κανένας δεν μπορεί ούτε να καταργήσει ούτε να διαγράψει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της ΟΝΝΕΔ. Γι’ αυτό και σήμερα, προχωράμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε μια πολιτική κίνηση ουσίας και συμβολισμού. Η επιλογή μας είναι να μην καταγραφούμε στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η επιλογή μας είναι να καταγραφούμε στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ. Στέλνουμε το μήνυμα ότι η ΟΝΝΕΔ δεν ανήκει σε κανέναν. Υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει».

Το κείμενο κλείνει παραθέτοντας τους συλλόγους που εκπροσωπούνται στην κίνηση.

Πίσω από την κίνηση η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο καθαιρεθείς πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης. Στηρίζεται δε από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος πρόσφατα είχε συναντηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments