Μητρόπουλος: Παράνομη η επιστροφή του ΕΚΑΣ

Μητρόπουλος: Παράνομη η επιστροφή του ΕΚΑΣ

Παράνομη χαρακτηρίζει την επιστροφή του ΕΚΑΣ ή τον συμψηφισμό του από την κυβέρνηση ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος ως πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους καλεί την κυβέρνηση «να σεβαστεί την αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και το κράτος δικαίου, να μην προχωρήσει στην αναδρομική αναζήτηση των παροχών, σεβόμενη την αντικειμενική αδυναμία των χαμηλοσυνταξιούχων να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις βιοτικές τους ανάγκες, να προβεί στην άμεση τροποποίηση της Νομοθεσίας με τροπολογία στο υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο, αποδεικνύοντας -όπως οφείλει- την κοινωνική της ευαισθησία αλλά και εκπληρώνοντας την κοινωνική της υποχρέωση απέναντι στους συνταξιούχους και τέλος να εφαρμόσει τη Νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (1179/1993, 2488/1993, 1917/1993, 237/2000), σύμφωνα με την οποία «δεν επιστρέφονται οι παροχές από τους οφειλέτες σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας επιστροφής των αχρεωστήτων παροχών».

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκαλύφθηκε χθες οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 664 ευρώ από κύρια και επικουρική, σταματούν από τον επόμενο μήνα να παίρνουν το ΕΚΑΣ. Ωστόσο, θα κληθούν να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ που πήραν το προηγούμενο εξάμηνο. Συγκεκριμένα, τα ποσά που τους χορηγήθηκαν για το διάστημα Δεκέμβριος 2015-Μάιος 2016, θεωρούνται ως αχρεώστητες παροχές, δηλαδή χρήματα που δεν δικαιούνται από τη στιγμή που δεν πληρούν τα νέα και αυστηρότερα κριτήρια εισοδήματος που προβλέπει ο νόμος.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments