ΤΑΙΠΕΔ: Τον Σεπτέμβριο οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΛΘ

ΤΑΙΠΕΔ: Τον Σεπτέμβριο οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΛΘ

Για τον Σεπτέμβριο μετατίθεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΤΑΪΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας στο περιθώριο των εγκαινίων για τον αγωγό TAP.

Η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ των ΟΛΘ και του Ελληνικού Δημοσίου θα αναρτηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, Ετσι με βάση τα χρονοδιαγράμματα που μεσολαβούν μέχρι την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών αυτές αναμένονται να κατατεθούν μετά από ένα δίμηνο και ίσως πάνε για Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα η σύμβαση παραχώρησης θα προσδιορίζει ακριβές ύψος επενδύσεων για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και αναλυτική παρουσίαση αυτών.

Σημειώνεται ότι οι επτά από τους οκτώ ενδιαφερόμενους επενδυτές που έχουν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχουν γνωστοποιήσει ότι πρόκειται να πραγματοποιήσουν επιτόπου επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ με μοναδική εξαίρεση την τούρκικη Yilport Holding Inc. Εκτίμαται πάντως ότι οι ενδιαφέρομενοι επενδυτές συζητούν για ύψος επενδύσεων χαμηλότερο από το αυτό που τίθεται στο πενταετές business plan, δηλαδή πιο χαμηλά από τα 309 εκατ. ευρώ.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments