Ντόρα: Έκτρωμα το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων- Κάποιοι θα κάτσουν στο «σκαμνί»

Ντόρα: Έκτρωμα το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων- Κάποιοι θα κάτσουν στο «σκαμνί»

Έκτρωμα για το οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να ντρέπεται είναι κατά την Ντόρα Μπακογιάννη η συμφωνία ακόμη και για τη δημιουργία του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων γιατί δίνει το δικαίωμα σε ξένους και όχι στην ελληνική κυβέρνηση να ξεπουλά τη δημόσια περιουσία. Ενώ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι αν δεν αλλάξει τη διάταξη, κάποιοι θα κάτσουν στο σκαμνί, αφού υποθηκεύεται η περιουσία της χώρας.

«Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να υποθηκεύσετε το σύνολο της περιουσίας της χώρας για 99 χρόνια; Αν αυτό δεν αλλάξει, κάποιοι άνθρωποι θα κάτσουν στο σκαμνί. Εμείς οι φιλελεύθεροι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Αν εσείς δεν ντρέπεστε, τουλάχιστον να φοβηθείτε. Η Ν.Δ. θα περιμένει αλλαγή του άρθρου μέχρι να ψηφιστεί την Κυριακή» προειδοποίησε την κυβέρνηση η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με το νέο υπερταμείο.

Το χαρακτήρισε «απίστευτο έκτρωμα» και επεσήμανε ότι «εγώ, αν την είχα πατήσει έτσι, θα ντρεπόμουν». «Εγώ ποτέ δεν έχω αλλάξει θέση, ήμουν και θα είμαι φιλελεύθερη, πιστεύω στο μικρό κράτος».

Διερωτήθηκε γιατί προβλέπεται η λειτουργία του ταμείου για 99 χρόνια, ενώ ο χρόνος αποπληρωμής του χρέους έχει εκτιμηθεί στα 33 χρόνια και ανέφερε ότι θα διοικείται με την γνώμη των ξένων, ενώ έχουν υπαχθεί σε αυτό τα πάντα μεταξύ των οποίων και το σύνολο των ακινήτων του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, εκτός από τους αρχαιολογικούς χώρους τις περιοχές νατούρα και τους υδροβιότοπους που έχουν υπαχθεί στη σύμβαση Ραμσάρ. Εσείς ήσασταν το αντίθετο. Και τώρα εσείς πανηγυρίζετε».

Επιτίμησε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση λέγοντας « «διακρίνω πολύ μεγάλη ικανοποίηση και ευτυχία . Είστε οι πρώτοι που πανηγυρίζουν γιατί καταφέρνουν ν α φορολογήσουν τα πάντα και να αυξήσουν τη φορολογία στη χώρα. Εκφράζω τον θαυμασμό μου στους ανθρώπους του υπουργείου Οικονομικών που καταφέρνουν να αυξήσουν μόνο 7 ευρώ το μήνα το κόστος ζωής».

«Όλοι οι φόροι αποτελούν στρέβλωση της αγοράς, δίνουν λάθος κίνητρα και είναι δυνάμει υφεσιακά, ειδικά στην Ελλάδα όπου οι έμμεσοι φόροι είναι πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε.», αναγνώρισε ο κ Χουλιαράκης και πρόσθεσε, ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο έχουν στόχο, να βοηθήσουν τη χώρα να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της, να βγει στις αγορές και να μην επαναλάβει, τα λάθη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments