ΠΟΠΕΚ: Ο ΕΦΚ θα προκαλέσει έξαρση του λαθρεμπορίου και ανατιμήσεις στα καύσιμα

ΠΟΠΕΚ: Ο ΕΦΚ θα προκαλέσει έξαρση του λαθρεμπορίου και ανατιμήσεις στα καύσιμα

Πτώση της κατανάλωσης, συνεχείς ανατιμήσεις, αύξηση του λαθρεμπορίου και μείωση των δημοσίων εσόδων θα φέρει η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Η Κυβέρνηση με την κατάθεση προς ψήφιση του σχεδίου νόμου με το οποίο αυξάνεται στα πετρελαιοειδή προϊόντα ο Ε.Φ.Κ, επιμένει να διαιωνίζει τα αποδεδειγμένα λάθη του παρελθόντος σχετικά με την υπερβολική φορολόγηση των καυσίμων επισημαίνει η Ομοσπονδία σημειώνοντας ότι παραβλέπουν τις αρνητικές συνέπειες για τα δημόσια έσοδα, καθώς και τις επιπτώσεις στα κόστη μεταφορών, αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «στα πρατήρια καυσίμων οι καταναλωτές σήμερα δεν αγοράζουν πλέον καύσιμα, αλλά φόρους, αφού το 72% ενός λίτρου αμόλυβδης βενζίνης είναι φόροι το δε υπόλοιπο 28% δίνεται ως δώρο καύσιμο, λόγω αυξημένων φοροαγορών.

Είναι καιρός η σημερινή Κυβέρνηση να πιστωθεί με την λήψη μέτρων ελέγχου και πάταξης της παράνομης διακίνησης καυσίμων (λαθρεμπόριο, κλοπή, εικονικές εξαγωγές, κ.λπ.) που κοστίζουν στο κράτος 1 δις (1.000.000.000) ευρώ ετησίως, υλοποιώντας της προεκλογικές της εξαγγελίες, ξεκινώντας άμεσα την καταγραφή και απογραφή σε κεντρική βάση δεδομένων, όλων των δεξαμενών διακίνησης και αποθήκευσης πετρελαιοειδών και ενεργειακών προϊόντων. Άλλως, η επιμονή για την ψήφιση της αύξησης του Ε.Φ.Κ στα καύσιμα και ιδιαιτέρως στο υγραέριο κίνησης, θα είναι σοβαρός λόγος διασκέδασης, πρωτίστως των επιφανών αλλά και των μικροπαρανομούντων κυκλωμάτων την Κυριακή το βράδυ.»

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments