Ένταση στον ΟΛΘ – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην πώληση

Ένταση στον ΟΛΘ – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην πώληση

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης όπου με την έλευση αντιπροσωπείας υποψήφιων αγοραστών της ΑPM Terminals B.V, που ανήκει στο γκρουπ της Maersk, οι εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν άμεσα πολιορκώντας τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

«Προχωρήσαμε άμεσα σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να δείξουμε στους υποψήφιους αγοραστές ότι είμαστε εδώ και αντιτιθέμεθα σφοδρά στην πώληση του 51% +16% της ΟΛΘ ΑΕ» επισήμανε η Φανή Γουργούρη,
επικεφαλής του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Υπογραμμίζεται ότι ο διαγωνισμός πώλησης της ΟΛΘ προχωρά κανονικά καθώς στις 9 Μαΐου ξεκίνησαν οι επισκέψεις των υποψήφιων επενδυτών στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τους Φιλιππινέζους της International Container Terminal Services, Inc.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν 48ωρες επαναλαµβανόµενες απεργιακές κινητοποιήσεις, από τη Πέµπτη 26 Μαϊου 2016, αλλά και αποχή από την υπερωριακή εργασίας των Σαββατοκύριακων.

«Τα ψέµατα τέλειωσαν, οι εργαζόµενοι στον ΟΛΘ, όπως έχουµε από καιρό ξεκάθαρα δηλώσει, το θέµα της κατοχύρωσης της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων ξεπερνάει την λογική του αιτήματος και της διεκδίκησης και καθίσταται όρος ύπαρξης. Να γνωρίζετε καλά ότι Λιµάνι χωρίς την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να υπάρξει» υπογραμμίζουν.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments