Σκληρές διαπραγματεύσεις στο Eurogroup – Παραμένει η κόντρα μεταξύ ΔΝΤ και Σόιμπλε για το χρέος

Σκληρές διαπραγματεύσεις στο Eurogroup – Παραμένει η κόντρα μεταξύ ΔΝΤ και Σόιμπλε για το χρέος

Eπιμένουν στις αρχικές θέσεις τους για το χρέος ΔΝΤ και Γερμανία, την ώρα που τα μέλη του Eurogroup έχουν ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση κάποιες διορθώσεις αναφορικά με το ζήτημα των κόκκινων δανείων, το ΕΚΑΣ και περαιτέρω παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

Δυσαρέσκεια ωστόσο υπάρχει αναφορικά με την καθυστέρηση στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού αλλά και στη μη ύπαρξη διάταξης αναφορικά με τη νομική προστασία των μελών που θα απαρτίζουν το νέο υπέρ-ταμείο.

Παρά ταύτα πληροφορίες αναφέρουν πως το Eurogroup βρίσκεται κοντά στην έγκριση της δόσης προς τη χώρα μας, η εκταμίευση της οποίας θα γίνεται σε μηνιαία βάση με διάρκεια μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως Γερμανία και ΔΝΤ εμμένουν στις αρχικές τοποθετήσεις τους, με ένα σκληρό bras de fer να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Οι ίδιες πληροφορίες τέλος κάνουν λόγο για κείμενο στο οποίο υπάρχει αναφορά στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους σε τρεις φάσεις, με τα σημαντικά μέτρα να μετατίθενται για μετά το 2018.

Σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου, η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις πιέσεις που τις ασκούνται από τη Γερμανία και παρά τις διαφορές τονίζουν πως υπάρχει αισιοδοξία πως το Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments