Μητσοτάκης: Nα απαντήσει η κυβέρνηση ποιους ευνοεί με την διάταξη για τις off shore

Μητσοτάκης: Nα απαντήσει η κυβέρνηση ποιους ευνοεί με την διάταξη για τις off shore

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ποιους ευνοεί με τη διάταξη για τις εξωχώριες εταιρείες ζητεί από την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος με συνέντευξή του στον ANT1 παραδέχθηκε ολιγωρία της ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς είπε ότι «το θέμα των off shore έπρεπε να είχε εντοπιστεί από βουλευτές μας».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «εκεί που υπήρχε γενική απαγόρευση συμμέτοχης σε offshore στους πολιτικούς, ανοίγει ένα παραθυράκι». «Εμείς ρωτάμε ποιος ωφελείται από αυτή τη διάταξη, ζητάμε η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, γιατί όλοι οι πολίτες έχουν δυσκολία να κατανοήσουν γιατί επιτρέπεται σε πολιτικούς να συμμετέχουν σε offshore»

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει αντιγράψει όλες τις κακές πρακτικές του παρελθόντος και τόνισε: «Εγώ δεν θα διχάσω, γιατί και αυτό διαφθορά είναι, διαφθορά των συνειδήσεων… Ας μην πριονίζουμε το κλαδί που καθόμαστε… δεν συμμετέχω στο παιχνίδι του ταξικού διχασμού» ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ για τις αναφορές Κυρίτση περί «μενουμευρωπαίων».

«Εγώ απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες είτε ψηφίσαν ‘’ναι’’, ή ‘’όχι’’. Δεν θα επενδύσω σε ταξικό διχασμό όπως το κάνει συνειδητά ο κ. Τσίπρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι μια κακή συμφωνία. «Τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα ο κ. Τσίπρας. Η καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση έχει κόστος» τόνισε.

«Το καλοκαίρι δεν ψηφίσαμε αυτά τα μέτρα. Ψηφίσαμε να μείνει η χώρα στην Ευρώπη» διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως δήλωσε, «το κάθε ελληνικό νοικοκυριό το 2016 θα είναι φτωχότερο κατά 5.000 ευρώ… Ο κ. Τσίπρας επέλεξε τους φόρους εμείς έχουμε άλλο δρόμο περιορίζοντας δαπάνες». Η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει με αυτά τα μέτρα, εμείς δεν θα τα ακολουθήσουμε υπάρχει άλλος δρόμος εξήγησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Από το Σεπτέμβριο και μετά η πραγματικότητα των πολιτών θα είναι χειρότερη» προέβλεψε ακόμη.

«Σήμερα οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το 2014 τα πράγματα ήταν καλύτερα. Δεν θα ξαναδώσει ο λαός συγχωροχάρτι στον κ. Τσίπρα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνησή του θα αλλάξει το φορολογικό σύστημα με αποκλιμάκωση των φορών και θα καταστήσει την Ελλάδα ελκυστική στους επενδύτες, ανακοινώνοντας ότι οι βασικοί άξονες του προγράμματος της ΝΔ θα παρουσιαστούν στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι «συμφωνούμε με τις φιλελεύθερες πολιτικές του Τσίπρα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, διαφωνούμε όμως με το υπερταμείο. «Το υπερταμείο και ο κόφτης είναι αποτέλεσμα της πολιτικής Τσίπρα» επανέλαβε.

«Η Ελλάδα έχει γίνει φθηνή για επενδύσεις θα προσελκύσουμε επενδύτες δεν θα μοιραστούμε την μιζέρια μας όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ακόμη ότι ζητεί εκλογές όχι γιατί βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός, αλλά γιατί βλέπει τη χώρα να καταστρέφεται. «Λέμε όχι στην λογική του ώριμου φρούτου, γιατί ο Τσίπρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει… Πρόθεσή μας είναι η ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία με γενναίο άνοιγμα στο Κέντρο… Τώρα οι πολίτες αρχίζουν να μας ακούνε» υπογράμμισε.

«Μη μας κρίνετε για το τι δεν κάναμε, αλλά για την ειλικρίνεια και τις προθέσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν είμαι άγνωστος, έχω άποψη και δεν έχω πει ψέματα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δίνοντας το περίγραμμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει είπε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους δανειστές το οποίο θα περιλαμβάνει μεν τις μεταρρυθμίσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα αλλά θα περιλαμβάνει μικρότερα πλεονάσματα και κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων μέσω μείωσης δαπανών και όχι μέσω αύξησης των φόρων, για να μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία. Αυτό όμως δεν μπορεί να το επιτύχει ο κ. Τσίπρας λόγω της αναξιοπιστίας του.
Είπε χαρακτηριστικά ότι του αρέσουν τα ψέματα και ο λαϊκισμός και ότι θέλει «συμφωνία αλήθειας. «Χρειαζόμαστε ένα καινούριο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κερδίσει, γιατί δεν έχει αξιοπιστία» και περιγράφοντας το πλαίσιο μιας εναλλακτικής συμφωνίας, πρότεινε «να υλοποιηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα, ταυτόχρονα όμως, θα συμφωνήσουμε για χαμηλότερα πλεονάσματα. Θα πείσουμε τους δανειστές ότι, μπορούμε να πετύχουμε λίγο χαμηλότερα πλεονάσματα».

«Υπάρχει και δεξιός λαϊκισμός δυστυχώς και εμείς αντιγράψαμε κακές συνήθειες του ΠΑΣΟΚ» σχολίασε δε. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας προστατεύει τους πελάτες του όχι τους πιο αδύναμους… Ο κ. Τσίπρας βλέπει τους πολίτες σαν πελάτες.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα εσωστρέφειας στη ΝΔ. «Είμαι ο πρώτος πρόεδρος με θητεία που λήγει το 2021» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες για να παραστεί σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στο περιθώριο της εκδήλωσης θα συναντηθεί με την κυρία Μέρκελ

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments