Πρόστιμο ρεκόρ από την ΕΕ για το καρτέλ των φορτηγών

Πρόστιμο ρεκόρ από την ΕΕ για το καρτέλ των φορτηγών

Άλλη μια υπόθεση καρτέλ βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι σύντομα θα επιβληθεί το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της ΕΕ.

Η ποινή, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που διαρρέουν είναι ότι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές φορτηγών στην Ευρώπη θα κατηγορηθούν με την κατηγορία του καθορισμού των τιμών και της καθυστέρησης της εισαγωγής νέων τεχνολογιών για την εκπομπή ρύπων.

H Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού Margrethe Vestager εξέδωσε το αρχικό κατηγορητήριο κατά των DAF, Daimler, Iveco, Scania, MAN και Volvo/Renault το 2014.

Πηγές με γνώση των συζητήσεων για τα πρόστιμα αναφέρουν πως αναμένεται να επιβληθούν τις προσεχείς εβδομάδες, εκτός κι αν υπάρξει κάποια ανατροπή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Tο αναμενόμενο πρόστιμο θα ξεπεράσει κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ ύψους 1,4 δισ. ευρώ που είχε επιβληθεί στο καρτέλ οθονών ηλεκτρονικών υπολογιστών το 2012 και θα είναι αρκετά υψηλότερο από αυτό που επιβλήθηκε στο καρτέλ των επιτοκίων των παραγώγων των επιτοκίων σε ευρώ και γεν.

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments