Σε ελιγμό προσανατολίζεται η κυβέρνηση στο θέμα των offshore. “Καθαρή” λύση ζητά η αντιπολίτευση

Σε ελιγμό προσανατολίζεται η κυβέρνηση στο θέμα των offshore. “Καθαρή” λύση ζητά η αντιπολίτευση

Έναν “ελιγμό” ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση στο θέμα με τις off shore εταιρίες, προκειμένου να κατευνάσει τις μεγάλες αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφoρίες που δημοσιεύουν τα “παραπολιτικά” η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αλλαγή της επίμαχης διάταξης νόμου και στην απόσυρση της. Ωστόσο η διεύρυνση του καταλόγου των χωρών για εξωχώριες εταιρείες, που προκρίνει ως λύση η κυβέρνηση, δεν είναι βέβαιο οτι θα ηρεμήσει τα πνεύματα. Πιθανότατα να ανοίξει νεα κεφάλαια τα οποία θα κρατήσουν ψηλά το θέμα στην επικαιρότητα, καθώς η ΝΔ ζητά μια καθαρή λύση που στην προκειμένη περίπτωση είναι η απόσυρση της διάταξης.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ, παρά το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης μιλούν για υποκρισία εκ μέρους της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης, αφού όλοι γνώριζαν ότι μέσα στις μνημονιακές υποχρεώσεις βρισκόταν και αυτό το θέμα, συνεργάτες του πρωθυπουργού αναγνωρίζουν ότι η διαχείριση του όλου θέματος από την κυβέρνηση ήταν τουλάχιστον ατυχής.

Έτσι τις τελευταίες ώρες κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, η άποψη των στελεχών που λέει ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει πίσω την σχετική διάταξη αναγνωρίζοντας το λάθος της καθώς είναι πολύ σοβαρός ο αντίκτυπος στην κοινωνία εξαιτίας αυτού του θέματος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η εφημερίδα ΑΥΓΗ σήμερα εμφανίζεται με τίτλο «οφσάιντ για τις off shore» δίνοντας έτσι μια πρόβλεψη των κινήσεων που θα ακολουθήσουν από το Μέγαρο Μαξίμου τις επόμενες ώρες.

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος ήταν εξαρχής ατυχής. Τόσο η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν ήταν ξεκάθαρη και δημιουργούσε μεγαλύτερη σύγχυση στους αναγνώστες, ενώ και η απουσία κορυφαίων στελεχών από την υπεράσπιση του θέματος δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση και έκανε την αξιωματική αντιπολίτευση να οξύνει την κριτική της γι’ αυτό το θέμα.
Μεγαλύτερη ένταση δημιουργήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού κορυφαία στελέχη του κόμματος αντέδρασαν καθώς θεωρούν ότι με την διάταξη αυτή συμψηφίζεται το θέμα Παπασταύρου, το οποίο μέχρι πρότινος το Μέγαρο Μαξίμου είχε κάνει σημαία του κατά της διαπλοκής. Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ακόμα ότι η Νέα Δημοκρατία συνεπικουρούμενη από συστημικά μέσα ενημέρωσης κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα κλίμα εις βάρος της κυβέρνησης κι από κατηγορούμενοι βρέθηκαν κατήγοροι.

Σε ό,τι αφορά τα μικρότερα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι η κυβέρνηση λέει ότι ψήφισαν την σχετική τροπολογία, όπως άλλωστε έκανε και η Νέα Δημοκρατία, και στη συνέχεια οι αρχηγοί τους αναγκάζονται να πούνε ψέματα και να το παίξουν «Πόντιοι Πιλάτοι».

Γι αυτό το λόγο, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη, σύμφωνα με την οποία, η σχετική διάταξη είχε συζητηθεί, κατ’ αρχήν, μέσα στην αρμόδια επιτροπή για το Πόθεν Έσχες.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments