Το σπέρμα του νεκρού της άντρα κέρδισε δικαστικά μια Ισπανίδα

Το σπέρμα του νεκρού της άντρα κέρδισε δικαστικά μια Ισπανίδα

Μια σημαντική δικαστική νίκη πέτυχε μια νεαρή Iσπανίδα, η οποία μετά από σχετική απόφαση κέρδισε το δικαίωμα να μεταφέρει στην Ισπανία το κατεψυγμένο σπέρμα του αποβιώσαντος συζύγου της για να μπορέσει να αποκτήσει παιδί, καθώς το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας έκανε δεκτή σήμερα την προσφυγή της.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιταλός σύζυγος της Μαριάνα Γκόμεζ Τουρί, που πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 30 ετών τον Ιούλιο του 2015, κατέψυξε το σπέρμα του πριν ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες. Εκείνη την περίοδο, το ζευγάρι ζούσε στο Παρίσι με αποτέλεσμα στην υπόθεση να ισχύει η γαλλική νομοθεσία. Η πρακτική της μεταθανάτιας τεχνητής γονιμοποίησης απαγορεύεται στην Γαλλία, αλλά όχι στην Ισπανία, όπου ζει σήμερα η Γκόμεζ Τουρί.

Η τεχνητή γονιμοποίηση στη Γαλλία περιορίζεται σε ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά και οι αρχές αρχικά τόνισαν στην Γκόμεζ-Τουρί ότι δεν μπορεί να μεταφέρει το κατεψυγμένο σπέρμα στην Ισπανία.

Η Γκόμεζ-Τουρί προσέφυγε στο γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο έκρινε ότι η άρνηση της μεταφοράς αποτελεί «υπέρμετρη παρέμβαση στο δικαίωμα για σεβασμό στην ιδιωτική και στην οικογενειακή ζωή», όπως ανέφερε το σκεπτικό της απόφασης.

Η εφαρμογή της γαλλικής νομοθεσίας «είχε προφανείς δυσανάλογες συνέπειες», πρόσθεσε η ανακοίνωση του ΣτΕ που διέταξε να ληφθούν «όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιτραπεί η μεταφορά του σπέρματος στην Ισπανία».

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments