Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε ποδηλάτη για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε ποδηλάτη για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη

Κακά τα ψέματα, πολλοί το έχουμε σκεφτεί, ένας το έκανε πράξη. Ένας ποδηλάτης στα Χανιά «έφαγε» κλήση καθώς πέρασε με κόκκινο φανάρι.

Συγκεκριμένα ο Χανιώτης πιάστηκε στα πράσα να παραβιάζει με το ποδήλατό του το κόκκινο σηματοδότη στην διασταύρωση των οδών Κυδωνίας και Σφακιανάκη. Ο αστυνομικός που ήταν εκεί, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σταμάτησε τον ποδηλάτη για να του κόψει κλήση.

Ο « άτυχος» αλλά και απρόσεκτος ποδηλάτης μόλις είδε το ποσό που ανέγραψε ο αστυνομικός στην κλήση, κόντεψε να πάθει… εγκεφαλικό, καθώς το πρόστιμο που ορίζεται από τον ΚΟΚ για τη συγκεκριμένη παραβίαση είναι 700 ευρώ.

Στο ερώτημα, αν είναι δυνατόν να επιβάλλεται τέτοιο πρόστιμο σε ποδήλατο, έστω και για παραβίαση φωτεινού σηματοδότη, η απάντηση είναι θετική.Όσο και αν φαίνεται απίστευτο ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν διαχωρίζει τα ποδήλατα από τις μοτοσικλέτες, αλλά τα θεωρεί όλα ως δίκυκλα και επιβάλλει τα ίδια πρόστιμα με κάποιες διαφοροποιήσεις για τα ποδήλατα καθώς οι ποδηλάτες πρέπει να έχουν διαφορετική οδική συμπεριφορά.Όμως στην παραβίαση του κόκκινου το πρόστιμο είναι το ίδιο είτε οδηγείς φορτηγό, είτε ποδήλατο εκτός και αν ο ποδηλάτης κατεβεί από την σέλα και περάσει πεζός.

Πολλές είναι οι συζητήσεις που έχουν προκληθεί με αφορμή την «καμπάνα» που έφαγε ο ποδηλάτης με κύριο επιχείρημα ότι οι επιπτώσεις από την παραβίαση του φαναριού από ένα ποδήλατο δεν έχει τις ίδιες επιπτώσεις με την ίδια παραβίαση από ένα μηχανοκίνητο όχημα.Αυτός είναι πιθανά και ο λόγος για τον οποίο σε πολλές περιπτώσεις αστυνομικοί «κάνουν τα στραβά μάτια» στην κίνηση των ποδηλάτων.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments