Έστειλαν εξώδικο στον Τσίπρα – Στα δικαστήρια θέλουν να κριθεί η τύχη του Ελληνικού Γλέζος και Χουντής

Έστειλαν εξώδικο στον Τσίπρα –  Στα δικαστήρια θέλουν να κριθεί η τύχη του Ελληνικού Γλέζος και Χουντής

«Συντροφικά» μαχαιρώματα στον Σύριζα. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ο Μανώλης Γλέζος, ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, οι πρώην βουλευτές Αγλαΐα Κυρίτση και Μαρία Μπόλαρη, δικηγόροι, μέλη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά του Υπερταμείου Υφαρπαγής της Δημόσιας Περιουσίας» και της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού κ.α. έστειλαν εξώδικο στον Πρωθυπουργό και στον υπ. Οικονομικών.

Το εξώδικο παραδόθηκε την Πέμπτη στον Αλέξη Τσίπρα και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και σύμφωνα με αυτό είναι «παράνομη, επιβλαβής για το Ελληνικό Δημόσιο και χωρίς κανένα πραγματικό δημοσιονομικό όφελος η υπογραφή από την κυβέρνηση Μνημονίου Κατανόησης για την παραχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Hellinikon Global I.S.A., με εγγυητή την Lamda Development, και η ψήφιση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή».

«Η έγκριση της σύμβασης από την Κυβέρνηση και τη Βουλή εκθέτει το Ελληνικό κράτος σε πιθανή διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία σε περίπτωση μη ικανοποίησης κάποιας εκ των εννέα αναβλητικών αιρέσεων που διέπουν την σύμβαση, εκ των οποίων οι τρεις αφορούν δικαστικές αποφάσεις», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην εξώδικη διαμαρτυρία τους τα στελέχη.

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments