Βάλς: «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία» για χρέος και επενδύσεις!

Βάλς: «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία» για χρέος και επενδύσεις!

Το δόγμα «Ελλάς- Γαλλία – Συμμαχία» επαναβεβαιώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος αναμένεται το απόγευμα στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Aρλέμ Ντεζίρ, προκειμένου να συζητήσει ζητήματα που αφορούν στις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.

«Το Παρίσι θα στηρίξει την Ελλάδα τόσο στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων όσο και στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους», τονίζει ο κ. Βάλς στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους ο κ. Βαλς επισημαίνει πως «η Ελλάδα επιθυμούσε ένθερμα της έναρξη της συζήτησης και εμείς την στηρίξαμε σθεναρά».

Όπως αναφέρει ο Γάλλος πρωθυπουργός, η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου ήταν σημαντική για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Η θέση της Ελλάδας είναι στους κόλπους της ΕΕ και του ευρώ» τονίζει. Και προσθέτει: «Αισθανόμαστε επίσης ότι αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη με τους ευρωπαίους εταίρους».

Παράλληλα, ο κ. Βαλς αναφέρει πως η κυβέρνηση του παροτρύνει γαλλικές επιχειρήσεις να εξετάσουν τις προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα, και υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον, με πεδία πιθανού ενδιαφέροντος μεταξύ άλλων την ενέργεια και τις μεταφορές.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ μιας συνολικής ευρωπαϊκής απάντησης στο πρόβλημα του προσφυγικού, ενώ ζητεί από την Τουρκία να συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ.

Ο κ. Βαλς αμέσως μετά την άφιξή του θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments