Η αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση για τις offshore: Ένα λάθος που δεν χρειαζόταν να γίνει!

Η αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση για τις offshore: Ένα λάθος που δεν χρειαζόταν να γίνει!

Η αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση για τις offshore: Ένα λάθος που δεν χρειαζόταν να γίνει!

Γενικά είμαστε υπέρ της άποψης ότι την ιστορία την γράφουν οι παρόντες και όχι οι απόντες. Καθώς και ότι οι μάχες δίνονται εκ των έσω και όχι απέχοντας ή από απόσταση.
Η άποψη αυτή ισχύει και για την υπόθεση των offshore.

Ακούμε σήμερα κορυφαία στελέχη της ΝΔ σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις να αναπτύσσουν εξαιρετικού περιεχομένου επιχειρήματα κατά της ρύθμισης που προώθησε η κυβέρνηση, η οποία αφού «ξέπλυνε» κάποιους δικούς της (πληροφορίες λένε ότι από τη χαριστική ρύθμιση ευνοήθηκε σύζυγος συγκεκριμένου πολιτικού αρχηγού, φίλου του πρωθυπουργού), πέρασε στο άλλο άκρο της γενικής απαγόρευσης, ακόμα και συμμετοχής σε εταιρεία του εξωτερικού από την εν διαστάσει σύζυγο. Που σημαίνει ότι αν η πρώην σύζυγός σου θέλει να σε εκδικηθεί ιδρύει μια εταιρεία και σε καταστρέφει πολιτικά, αν είσαι ακόμα και απλός βουλευτής.

Θα μου πείτε αυτό είναι τραγελαφικό, αλλά υπάρχουν και παράλογα όπως π.χ. το παιδί ενός πολιτικού ή ακόμα και στελέχη του γραφείου του, δεν μπορούν να μετέχουν σε εταιρείες του εξωτερικού, ακόμα και αν είναι δηλωμένες στο «πόθεν έσχες». Που σημαίνει ότι π.χ. η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη που αναπτύσσει εδώ και χρόνια επιχειρηματικές δραστηριότητες σε Ελλάδα και εξωτερικό θα πρέπει να τις σταματήσει γιατί ακόμα κι αν χωρίσει τον πρόεδρο της ΝΔ με τον νέο νόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι παράνομος!!!

Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό. Για έναν νόμο φωτογραφικό και στη μια και στην άλλη περίπτωση, όπου το μόνο που δεν ενισχύει είναι την επιχειρηματικότητα, αλλά κάνει και κακό στην εικόνα που έχει η Ελλάδα στις αγορές.

Από αυτά τα επιχειρήματα όμως και από δεκάδες άλλα, δεν ακούσθηκε τίποτα χθες στη Βουλή, όπου η ΝΔ αποχωρώντας έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στην αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση και όχι στο ερώτημα που έθεσε η ΝΔ αποχωρώντας «Πείτε μας ποιόν θέλατε να εξυπηρετήσετε με το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου;».

Εκείνο που έμεινε ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Και τελικό αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση της ΝΔ από τη Βουλή για ένα θέμα που έπρεπε να μείνει μέσα και να σφυροκοπήσει άγρια την κυβέρνηση.

Η ΝΔ θα μπορούσε να μείνει στη συζήτηση και να ακολουθήσει μια τακτική όπου και τα επιχειρήματά της θα ακούγονταν και θα κόλλαγε στον τοίχο την κυβέρνηση επαναφέροντας σε κάθε πρόταση, σε κάθε παράγραφο, σε κάθε ομιλία, κάθε λεπτό, το βασικό ερώτημα: Ποιόν θέλατε να «ξεπλύνετε» κ. Τσίπρα;

Τώρα όμως το βασικό ερώτημα γιατί η ΝΔ εξυπηρέτησε τόσο άγαρμπα τον κ. Τσίπρα;
Και για να το πάμε πάρα πέρα, ποιος εισηγήθηκε την αποχώρηση; Και γιατί έγινε αποδεκτή με τόση βιασύνη;

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να γίνει κατανοητό ότι ο συνδυασμός κοινοβουλευτικής εμπειρίας και νεανικού ενθουσιασμού μπορεί να δώσει καλύτερα αποτελέσματα από το ένα ή το άλλο μόνα τους; Κι εν πάση περιπτώσει οι επιλογές που έχει κάνει μετά την εκλογή του ο κ. Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουν προοπτική κοινοβουλευτικής περιόδου τετραετίας; Όλοι κρίνονται και κανενός η θέση δεν είναι μόνιμη.

Για όλα αυτά όμως, ο μόνος, κατά το καταστατικό της ΝΔ, υπεύθυνος, είναι ο πρόεδρος του κόμματος, εναντίον του οποίου, όλοι γνωρίζουμε πως κάποιοι αναζητούν αφορμές για να τον χτυπήσουν. Ας μη τους δίνει αυτή τη χαρά με τέτοιες άστοχες αποφάσεις… Η ΝΔ έχει ανάγκη από εσωτερική ηρεμία και η χώρα από ισχυρή αντιπολίτευση. Και η ιστορία της ΝΔ έχει αποδείξει ότι και τις θέσεις και τα στελέχη έχει για να ασκήσουν σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Παρατηρητής

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments