Καβάλα: Συνελήφθη ιερέας για κλοπές εκκλησιαστικών ειδών

Καβάλα: Συνελήφθη ιερέας για κλοπές εκκλησιαστικών ειδών

Ούτε ιερό ούτε όσιο είχε ο 34χρονος εφημέριος που υπηρετούσε στο ναό του Αγίου Χριστοφόρου, στον μικρό συνοικισμό του Δήμου Παγγαίου ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές, υπεξαίρεση και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο ιερέας που χειροτονήθηκε πριν λίγα χρόνια από τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο και του δόθηκε το οφίκιο του αρχιμανδρίτη, έχει ήδη τεθεί σε αργία από τον οικείο επίσκοπό της ιεράς μητρόπολης όπου υπηρετεί, ενώ ο ίδιος ο επίσκοπος του είχε αφαιρέσει το οφίκιο όταν ξεκίνησαν να ακούγονται διάφορα ενοχοποιητικά σχόλια για τη δράση του.

Όπως αποκαλύφτηκε, ο ιερέας πραγματοποίησε κλοπές από δύο Ιερούς Ναούς και μία Ιερά Μονή, κατά το χρονικό διάστημα 1997 – αρχές του 2016, στους νομούς Καβάλας και Ιωαννίνων.

Ο 34χρονος, είχε αφαιρέσει από δύο ναούς, στο νομό Καβάλας και μία Ιερά Μονή, στο νομό Ιωαννίνων, 15 ξύλινες εικόνες Αγίων, αποτμήματα λειψάνων Αγίων, ένα Ιερό Ευαγγέλιο και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων.

Ένα μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους δικαιούχους, ενώ ένα Ιερό Ευαγγέλιο, έξι ξύλινες εικόνες αγίων και 13 εκκλησιαστικά αντικείμενα, απεστάλησαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments