Ενόχληση της Κομισιόν για τη δίωξη σε μέλη του ΤΑΙΠΕΔ

Ενόχληση της Κομισιόν για τη δίωξη σε μέλη του ΤΑΙΠΕΔ

Πρωτοφανή παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη έκανε σήμερα η Κομισιόν, μέσω του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά.

Την ημέρα που κλήθηκαν σε απολογία από τον ανακριτή διαφθοράς έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, η Κομισιόν, παρενέβη στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης. Οι έξι καλούνται για την περίοδο 2013-2014 σε απολογία ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη. Οι κατηγορούμενοι έχουν κληθεί σε απολογία για το αδίκημα της απιστίας με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που αφορά την “μη επωφελή αξιοποίηση” 28 ακινήτων.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι σήμερα έξι μέλη του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ (εκ των οποίων τρία μέλη είχαν διοριστεί από το EuroWorking Group και κατάγονται από την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Ιταλία), κλήθηκαν να απολογηθούν στον εισαγγελέα Διαφθοράς, ο κ. Σχοινάς σημείωσε: «Για μας, πρέπει να εξασφαλιστούν ικανοποιητικά περιθώρια λειτουργίας σε όλους τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες που βοηθούν την Ελλάδα να βελτιώσει την οικονομία της και να βρει τον δρόμο της πίσω στην ανάπτυξη».
Ερωτηθείς επίσης για το αίτημα του Eurogroup, οι Ευρωπαίοι υπάλληλοι να απολαμβάνουν κάποιου είδους ασυλίας στο καινούριο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα εκκρεμή σημεία του ελληνικού προγράμματος, τα οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή υπό διαβούλευση.

Ευρωπαίος αξιωματούχος εξηγούσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως στους κόλπους των Βρυξελλών υπάρχουν ανησυχίες ότι εφόσον δεν διευθετηθεί το ζήτημα, κανένα στέλεχος των ευρωπαϊκών οργάνων δεν θα επιθυμεί να αποσταλεί στην Ελλάδα και έτσι θα υπονομευθεί η επιτυχία τoυ νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Γι’ αυτό, το Eurogroup ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε αντίστοιχες διώξεις να μην επαναληφθούν στο μέλλον, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του – και προφανώς για να μας χρυσώσει το χάπι- ο κ. Σχοινάς τόνισε πως υπάρχει πλήρης σεβασμός ως προς τις δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη…

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments