Ποιες αλλαγές σχεδιάζει ο υπ. Παιδείας για τα γυμνάσια

Ποιες αλλαγές σχεδιάζει ο υπ. Παιδείας για τα γυμνάσια

Τις αλλαγές που σχεδιάζονται στο γυμνάσιο από την επόμενη διδακτική χρονιά παρουσίασε στην ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός έκανε λόγο για:

Χωρισμό του σχολικού έτους σε δύο τετράμηνα, αντί τρία τρίμηνα, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διδακτικού χρόνου

Αύξηση του χρόνου που θα διατίθεται για τη διδασκαλία (λήξη των μαθημάτων στο τέλος Μαΐου)

Περιορισμό των μαθημάτων τα οποία θα εξετάζονται γραπτώς στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του Ιουνίου

Παιδαγωγικά ενδεδειγμένη και συμβατή με τις φυσικές αντοχές των μαθητών/τριών αυτής της ηλικίας ελάφρυνση του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος κατά τρεις ώρες

Πιλοτική εφαρμογή (σε συγκεκριμένο αριθμό γυμνασίων) της περιγραφικής αξιολόγησης, η οποία θα συνοδεύει την αριθμητική

Εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης

Λελογισμένη διεύρυνση των δεύτερων αναθέσεων ορισμένων κλάδων

Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι αναμένει από το δ.σ. της ΟΛΜΕ να καταθέσει το συντομότερο δυνατό την άποψή του για την κατεύθυνση αυτών των αλλαγών.

Παράλληλα, ο κ. Φίλης διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές το συντομότερο δυνατόν, ώστε τον Σεπτέμβρη να λειτουργήσουν με πληρότητα τα σχολεία.

 

Ειδικότερα, οι μεταθέσεις προγραμματίζονται για το διάστημα 15-25 Ιουνίου, οι αποσπάσεις για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, ενώ η προκήρυξη για τους αναπληρωτές θα γίνει εντός του Ιουνίου και η οριστικοποίηση των αιτήσεων το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments