Σαμαράς: Η ΝΔ θέλει τους μεταρρυθμιστές είτε ανήκουν στη Δεξιά είτε στην Κεντροαριστερά

Σαμαράς: Η ΝΔ θέλει τους μεταρρυθμιστές είτε ανήκουν στη Δεξιά είτε στην Κεντροαριστερά

Η ΝΔ θέλει τους μεταρρυθμιστές όπου κι αν ανήκουν. Από την Δεξιά έως την Κεντροαριστερά, τονίζει στη συνέντευξή του στη RealNews, ο Αντώνης Σαμαράς ό οποίος προβλέπει ότι εντός του 2016 η κυβέρνηση Τσίπρα θα αναγκαστεί να λάβει κι άλλα μέτρα. “Νέα μέτρα λιτότητας, πιθανότατα. Νέα καυτά διαρθρωτικά μέτρα, σίγουρα! Που θα αποδειχθούν και τα πιο οδυνηρά για τον ΣΥΡΙΖΑ”, τονίζει.

Συγκρίνοντας τη δική του διακυβέρνηση με τη σημερινή, επισημαίνει ότι “η Ελλάδα έμπαινε στην κανονικότητα πριν από ενάμιση χρόνο! Και την έβγαλαν”.

Με αφορμή την τροπολογία για τις offshore πολιτικών, αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ. “Ποιο ηθικό πλεονέκτημα; Μύθος ήταν και κατέρρευσε”.

Στα περί “ακροδεξιάς παρέας” απαντά ότι “επί των ημερών μας η Χ.Α. μπήκε φυλακή, επί των ημερών τους αποφυλακίστηκε ο Ρουπακιάς!”.

Όταν ερωτάται για το καραμανλικό μπλοκ, διαμηνύει ότι “η ΝΔ δεν έχει ούτε μπλοκ ούτε συνιστώσες!”.

Για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικό του εταίρο, τονίζει ότι “ασφαλώς και έχω εξαιρετική σχέση με τον Βαγγέλη”.

Κάνει ειδική αναφορά στην Άννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Μανιάτη.

“Προσέξτε! Υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές. Από τη Δεξιά ως την Κεντροαριστερά, πέρα και πάνω από κόμματα”, τονίζει.

Ο ίδιος αφήνει ανοιχτό να τους δει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αν και ξεκαθαρίζει ότι είναι πρόωρο κάτι τέτοιο και δεν είναι δικό του θέμα να μιλήσει “για πρόσωπα, συγκλίσεις ή άλλα κόμματα”.

“Τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές θέλουμε να προσεγγίσουμε από παντού. Δεν βάζουμε ταμπέλες”, τονίζει.

Για το κόμμα Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου εκτιμά ότι “ο κόσμος θα ψηφίσει να φύγει ο Τσίπρας! Δεν θα αφήσει να πάει η ψήφος του χαμένη”.

Εκτιμά ότι η ΝΔ “ναι, μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία”, αλλά σε κάθε περίπτωση “πρέπει μετά τις εκλογές να κάνει άνοιγμα σε ευρύτερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις…”.

Την περίοδο του Οκτωβρίου – Νοεμβρίου του 2014 αναφέρει πως “όλοι προεξοφλούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει νέες εκλογές και θα τις κερδίσει…

Κι επειδή ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να ανατρέψει τα πάντα, οι δανειστές δεν θέλησαν να δώσουν στη δική μας κυβέρνηση την εκταμίευση των 7,5 δισεκατομμυρίων και δύο μήνες αργότερα να βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης που δεν “δεσμευόταν” για τίποτε.

Δείτε και την πρόσφατη δήλωση ακόμα και του Σόιμπλε. Ότι “η χώρα μπορούσε να βγει από το μνημόνιο στα τέλη του 2014, αλλά ο Τσίπρας την ξανάβαλε σε μνημόνιο με τις ψεύτικες υποσχέσεις του”.

Αυτό επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία επί των ημερών μας έβγαινε πράγματι και από την κρίση και από τα μνημόνια! Το ίδιο είπαν τελευταία κι άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Τα ακούμε τώρα ακόμα και από ανθρώπους που δεν μας στήριξαν στην τελευταία και πιο κρίσιμη φάση” ανέφερε.

Για το αν θα φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ, απαντά: “Πολλά ευρωπαϊκά Κοινοβούλια ψήφισαν να δώσουν νέο δανεισμό στην Ελλάδα, μόνο με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει και το ΔΝΤ. Οπότε τι συζητάμε;”.

“Αυτά που επιβάλλει σήμερα ο Τσίπρας είναι πολύ χειρότερα απ’ όσα κατήγγελλε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση δεν χρειάζεται καμία ανάλυση. Είναι προφανές…

Εμείς δημιουργήσαμε πλεονάσματα, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε μέτρα που εμείς όχι απλώς δεν μπορούσαμε, αλλά δεν χρειαζόταν να περάσουν”, επισημαίνει ο πρώην Πρωθυπουργός και υπογραμμίζει πως “η τελευταία αξιολόγηση μας υποχρεώνει σήμερα να ξαναπροσπαθήσουμε από χειρότερες θέσεις και με μεγαλύτερες -και αχρείαστες- θυσίες. Για να ξαναπάμε εκεί που είχαμε ήδη φτάσει!”.

“Ο Τσίπρας βρήκε την οικονομία σε ανάπτυξη και την ξαναέβαλε σε ύφεση”, αναφέρει, ενώ για το σενάριο της αριστερής παρένθεσης αναφέρει:

“Το αν αποδειχθούν “παρένθεση” εξαρτάται μόνον από τους ίδιους. Και μέχρι στιγμής κάνουν τα πάντα για να γίνουν “παρένθεση””.

Τη συνέντευξη Σαμαρά σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνοντας ότι τώρα ο πρώην πρωθυπουργός δίνει οδηγίες και δημοσίως στον κ. Μητσοτάκη για το πώς πρέπει να κινηθεί!

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments