Επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης με το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης με το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε επικοινωνιακή αντεπίθεση περνά από σήμερα Δευτέρα η κυβέρνηση για να καλύψει το χαμένο (δημοσκοπικό) έδαφος, με το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Γυρίζουμε σελίδα».

Το φυλλάδιο θα μοιράζεται σε συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το τρίπτυχο που προβάλλεται είναι «Δίκαιη Ανάπτυξη – Κοινωνική Αλληλεγγύη – Ισχυρή Δημοκρατία».

Με αυτόν τον τρόπο, αλλά κυρίως τα νομοθετήματα όπως το νέο αναπτυξιακό νόμο που θα κατατεθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα.

Στην κατεύθυνση της αλλαγής της ατζέντας μακριά από τα σκληρά μέτρα, στο Μαξίμου θεωρούν ότι θα βοηθήσει σημαντικά και η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης την οποία αναμένουν στα μέσα του μήνα.

Το περιεχόμενο του φυλλαδίου

Καθόλου τυχαία, η καμπάνια ξεκινά από το «Κοινωνικό κράτος για όλους», με τις πολιτικές αλληλεγγύης που υιοθέτησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα: το δωρεάν ρεύμα- νερό σε ευάλωτους συμπολίτες μας, την επιδότηση ενοικίου, τη χορήγηση «δεκατιανού» στους μαθητές. Με ειδική αναφορά στο χώρο της Υγείας, εκεί όπου 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι έχουν πλέον πρόσβαση στις δομές υγείας ενώ καταργήθηκε το εισιτήριο των πέντε ευρώ.

Προσλήψεις στο χώρο της Παιδείας και μείωση της ανεργίας κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες προτάσσει επίσης το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί επικοινωνιακό τρικ αλλά αναγκαιότητα και πράξη μέσα στην κρίση», σημειώνεται εξάλλου.

Αναδιανομή και Δίκαιη Ανάπτυξη είναι το 2ο κεφάλαιο του φυλλαδίου, εκεί όπου ο συντάκτης παραθέτει σειρά στοιχείων και δεικτών, που αφορούν στο σήμερα και σε σύγκριση με τις κυβερνήσεις ΝΔ –ΠΑΣΟΚ., π.χ. για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Ο συντάκτης υποστηρίζει επίσης ότι η συμφωνία κατοχυρώνει το 94% των στεγαστικών δανείων α’ κατοικίας, ενώ μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπογραμμίζει τη δυνατότητα για ανάπτυξη και αλλαγή σελίδας, μέσω ΕΣΠΑ, Πακέτου Γιουνκέρ και άλλα εργαλεία.

«Δημοκρατικές Τομές –Ριζοσπαστικό Αποτύπωμα» είναι ο τίτλος του επόμενου κεφαλαίου, στο οποίο προτάσσεται η προκήρυξη τηλεοπτικών αδειών μετά από 27 χρόνια «ασυδοσίας». Άλλες πολιτικές που δικαιολογούν τον τίτλο είναι οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, τις προμήθειες του Δημοσίου, τα δικαιώματα για τους φυλακισμένους και τα παιδιά μεταναστών 2ης γενιάς, την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Τέλος, γίνεται αναφορά στις Λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, όπως και στην επιχείρηση κάθαρσης του ποδοσφαιρικού χώρου.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments