24ωρη προθεσμία από τους δανειστές για να δώσουν το O.K. για τη δόση των των 7,5 δισ. ευρώ

24ωρη προθεσμία από τους δανειστές για να δώσουν το O.K. για τη δόση των των 7,5 δισ. ευρώ

Και νέα αναβολή, αυτή τη φορά, 24ωρη πήρε η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από το Euroworking group, αφού η ελληνική πλευρά εμφανίσθηκε με αρκετές εκκρεμότητες ενώπιον των εταίρων και δανειστών.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα γίνει άμεσα υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μία σειρά από εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης.

Η δόση των 7,5 δισ αναμένεται να πάρει το πρώτο πράσινο φως αύριο μετά την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων και αφού στείλουν επιστολή οι θεσμοί προς τα μέλη του Euroworking group που θα το επιβεβαιώνει.

Θα μεσολαβήσει η έγκριση από τα κοινοβούλια πέντε χωρών, όπως προβλέπει το Σύνταγμά τους, και μετά θα πάρουμε την έγκριση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), το ΔΣ του οποίου θα λάβει και την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, το νωρίτερο στις 13 Ιουνίου.

Ανάμεσα στα ανοιχτά θέματα είναι η ιδιωτικοποίηση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, η μεταφορά 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία πρέπει να έχουν ρυθμιστεί μέχρι αύριο, ενώ μεταφέρονται για Σεπτέμβριο μία σειρά από άλλες εκκρεμότητες όπως η αναμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για μεγάλους καταναλωτές, η μεταρρύθμιση για την διοίκηση των τραπεζών, ο ΑΔΜΙΕ, εκκρεμότητες στο ασφαλιστικό αλλά και η μεταρρύθμιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

«Η εισήγηση των θεσμών είναι θετική» για την πρώτη αξιολόγηση αναφέρουν πηγές του ΥΠΟΙΚ. Και προσθέτουν ότι «η εκταμίευση της δόσης θα γίνει μέχρι τέλος Ιουνίου»

Το EuroWorking Group θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου θα υπάρξει και συνάντηση των μελών της ευρωομάδας εργασίας, στο Ελσίνκι.

 

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments