Θεοδωράκης: Θα είμαι υποψήφιος για την αρχηγία ενός νέου κεντρώου πολιτικού φορέα

Θεοδωράκης: Θα είμαι υποψήφιος για την αρχηγία ενός νέου κεντρώου πολιτικού φορέα

«Θα είμαι υποψήφιος για την αρχηγία ενός νέου κεντρώου πολιτικού φορέα εάν αυτός προκύψει», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο Star.

Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι επικεφαλής ενός νέου κεντρώου πολιτικού φορέα, αναφέροντας όμως και με ποιους όρους. «Θα είμαι υποψήφιος για την αρχηγία ενός νέου κεντρώου πολιτικού φορέα εάν αυτός προκύψει. Αλλά με ποιους όρους όμως; Δε μιλάμε για την Δημοκρατική Συμπαράταξη plus, δεν μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Δεν είναι σκοπός να ενώσουμε τα δύο κόμματα, σημασία έχει αυτή η υπόθεση να συγκινήσει νέο κόσμο. Μιλάμε για ένα νέο μεταρρυθμιστικό Κίνημα. Να αποφασίσουμε λοιπόν για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και μετά να πάμε σε μια εκλογή από τη βάση και η βάση θα κρίνει ποιος είναι αρχηγός» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Ο διάλογος στο Κέντρο μπορεί να αποδώσει, αλλά υπό ποιον όρο; Να μπει νέος κόσμος, να μπουν νέοι πολιτικοί, νέοι άνθρωποι. Έστω και συμβολικά θα ήταν ενδιαφέρον στην πρώτη γραμμή των εκδηλώσεων που κάνουμε να μην είναι οι πολιτικοί αρχηγοί, να είναι τα νέα πρόσωπα, κι εμείς να είμαστε λίγο πιο πίσω. Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται. Θα πρέπει να τους δώσουμε χώρο. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί σε αυτόν τον διάλογο. Και το διεμήνυσα και στον Γιώργο Παπανδρέου. Δε μπορεί να πει κάποιος ότι αποκλείω κάποιον επειδή ‘με έχει στεναχωρήσει στο παρελθόν ή επειδή είχαμε μαλώσει στο κόμμα μας’».

«Θα πρέπει να υπάρχουν μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες την επόμενη μέρα των εκλογών. Η χώρα έχει ανάγκη μεγάλες συμμαχίες και είμαστε υποχρεωμένοι μ’ αυτούς τους πολιτικούς που υπάρχουν να συνομιλούμε για να δούμε πού μπορούμε να βρούμε λύση στα προβλήματα της χώρας» τόνισε.

Γιατί το Ποτάμι δεν μπήκε στην κυβέρνηση

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε, επίσης, πως τον Φεβρουάριο του 2015 προτάθηκε στο Ποτάμι να μπει στην κυβέρνηση. «Αρνηθήκαμε την επίσημη πρόσκληση του κ. Τσίπρα. Επίσημα ο κ. Τσίπρας μου είπε: ‘Έλα. Έχει μπει ο Καμμένος, έλα και εσύ να πάρεις δύο υπουργεία».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα είπε: «Είμαι αρχηγός ενός καινούριου Κινήματος που ήρθε να πολεμήσει τα κακά του συστήματος. Δεν έχω σκοπό να κρατηθώ στην πολιτική μέσα από έναν άλλο κομματικό μηχανισμό, επί παραδείγματι τη Νέα Δημοκρατία. Δε με αφορά. Μετεκλογικά θα πρέπει να δούμε τις λύσεις. Δε θα αφήσουμε ακυβέρνητη τη χώρα. Θα πρέπει να αναζητήσουμε τις μεγάλες συμμαχίες».

Η κυβέρνηση αφήνει offshore να πάρουν τηλεοπτική άδεια

Τέλος, υποστήριξε πως στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών «η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις offshore» κόντρα και στους ευρωπαϊκούς νόμους. «Στην Ευρώπη, οι περισσότερες νομοθεσίες επιβάλλουν να ξέρεις την πλειοψηφία του σχήματος που κατέχει μια τηλεόραση. Να ξέρεις το 51%, να ξέρεις ποιον έχεις απέναντί σου. Και εδώ, επιτρέπουν σε υπό σύσταση εταιρίες, με υπεύθυνες δηλώσεις, να διεκδικήσουν άδεια, ακόμα και από τις χώρες που δεν συνεργάζονται φορολογικά με την Ευρώπη. Είναι απαράδεκτο να κάνουμε μια μάχη εναντίον της διαπλοκής, της διαφθοράς, και να αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή σε κάτι τέτοιο» δήλωσε.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments