Βερολίνο: Φρένο στη δόση μέχρι να εκπληρωθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο

Βερολίνο: Φρένο στη δόση μέχρι να εκπληρωθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο

Ούτε για τις λεπτομέρειες δεν εμπιστεύεται το Βερολίνο την κυβέρνηση Τσίπρα, με αποτέλεσμα η Επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής να αναβάλει την απόφαση για έγκριση της δόσης προς την Ελλάδα, ζητώντας να εκπληρώσει η Αθήνα όλα τα προαπαιτούμενα.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας ανέβαλε τη σχετική απόφαση, για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ, ζήτημα με το οποίο θα ασχοληθεί όταν τακτοποιηθούν τα εκκρεμή ζητήματα.

«Δεν αποδεσμεύσαμε σήμερα ακόμη την εκταμίευση της επόμενης δόσης, διότι η εφαρμογή ενός μικρού υπολοίπου των συμφωνηθέντων από την ελληνική κυβέρνηση μέτρων εκκρεμεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοικωνιστών (CDU/CSU) στην Επιτροπή, Εκχαρτ Ρέμπεργκ.

«Οταν αυτά θα έχουν υλοποιηθεί, θα ασχοληθούμε εκ νέου με το θέμα» πρόσθεσε και επεσήμανε πως δεν διακρίνονται πια σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, δια χειρός Σόιμπλε, είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα χθες, επισημαίνοντας στην Επιτροπή ότι η έγκριση εξαρτάται από την τελική επιβεβαίωση της εφαρμογής των μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomerg, η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή, ώστε να εξετάσει την εκταμίευση των χρημάτων και η εισήγηση που έχει κάνει είναι θετική.
 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments