Μητσοτάκης: «Αδειανό πουκάμισο, κι εκδικητικός για παλιούς επενδυτές, ο αναπτυξιακός»

Μητσοτάκης: «Αδειανό πουκάμισο, κι εκδικητικός  για παλιούς επενδυτές, ο αναπτυξιακός»

«Αδειανό πουκάμισο» που έρχεται «με μεγάλη καθυστέρηση μαζί σοβαρές ελλείψεις», χαρακτήρισε τον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ασκώντας σκληρή κριτική στις διατάξεις του τόνισε ότι είναι εκδικητικός απέναντι σε παλαιότερους επενδυτές.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου, στο 2ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, που διοργανώνει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σχεδιάζεται», πρόσθεσε, «να ‘’πέσουν’’ 500.000.000 ευρώ στην αγορά, την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου είναι 7 δις! Είναι άλλη μια πομφόλυγα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Διότι ακόμη και στην αναιμική του μορφή, είναι γραφειοκρατικός, με μεγάλους χρόνους αναμονής, και αδιαφανής, ως προς την διαδικασία αξιολόγησης. Και βέβαια είναι εκδικητικός ως προς τους επενδυτές που εντάχθηκαν στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους. Είναι ένας καθρέφτης του τρόπου με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη αλλά και την συνέχεια του Κράτους».

Ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε, ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν πρόκειται να φέρει ανάπτυξη. Κι’ αυτό γιατί «το μείγμα μέτρων που υιοθέτησε η Κυβέρνηση είναι βαθιά υφεσιακό», γιατί «η Κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» και γιατί «υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης».

«Τους χαρακτηρίζει», ανέφερε, «το ‘’σύνδρομο του Ιανού’’. Προς τα έξω φορούν το μεταρρυθμιστικό προσωπείο και νομοθετούν αναλόγως. Προς τα μέσα – και ιδιαίτερα προς τις διάφορες συνιστώσες τους – διατηρούν το πραγματικό τους πρόσωπο, καθώς δεν σκοπεύουν να εφαρμόσουν όσα νομοθετούν. Αλλά ακόμη κι αν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφάσιζε να μεταλλαχτεί και να απεκδυθεί το πολιτικό DNA της, δεν θα κατόρθωνε να αντιπαρέλθει το τεράστιο διαχειριστικό κενό που τη χαρακτηρίζει και την αδυναμία υλοποίησης μεταρρυθμίσεων. Έχουμε μια κυβέρνηση που εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα, που δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και σε κάθε περίπτωση δεν είναι ικανή να τις υλοποιήσει».
Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του Ελληνικού. «Χθες», είπε, «η Κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία για το Ελληνικό. Έπρεπε αυτή η συμφωνία να υπογραφεί την τελευταία στιγμή υπό την πίεση των πιστωτών για να εκταμιευθεί η δόση; Αν υιοθετηθεί η γραμμή του “τραβάτε με και ας κλαίω”, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν χτίζονται συνθήκες εμπιστοσύνης».

Χρειάζεται άλλη κυβέρνηση για να βγούμε από την κρίση
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής και τόνισε: «Με μια διαφορετική πολιτική, η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από την κρίση και να βαδίσει το δρόμο της ανάπτυξης. Με άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, με ραγδαία μείωση της φορολογίας, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις και με αξιοπιστία, είναι εφικτό την επόμενη πενταετία η Ελλάδα:
– Να καταγράφει ρυθμό ανάπτυξης 4% ετησίως
– Να αυξάνει τις εξαγωγές της κατά 10% κάθε χρόνο
– Να αυξήσει τις επενδύσεις από το 11% του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο 20%
– Να δημιουργεί 120.000 νέες θέσεις εργασίας το χρόνο».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Η χώρα χρειάζεται επιτακτικά μια Κυβέρνηση που:
– Θα μειώσει φόρους
– Θα προωθήσει τολμηρές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες πιστεύει
– Θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη
– Θα προσελκύσει επενδύσεις
– Θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Μια Κυβέρνηση που:
– Θα στηρίξει συστηματικά την επιχειρηματικότητα
– Θα εξασφαλίσει οξυγόνο στην οικονομία
– Θα οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη.

Δεν έχουμε μια τέτοια Κυβέρνηση σήμερα, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα την αποκτήσουμε σύντομα».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments