Τρέμει η κυβέρνηση την συγκέντρωση της Τετάρτης 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα

Τρέμει η κυβέρνηση την συγκέντρωση της Τετάρτης 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα

Πηγή: rigillis18.blogspot.gr/

Θορυβημένη είναι η κυβέρνηση από την απήχηση που φαίνεται να έχει η πρωτοβουλία πολιτών να διοργανώσουν την επόμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης με το σύνθημα “Παραιτηθείτε”.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στην οποία δεν έχουν εμπλακεί τα κόμματα και αυτό είναι που κυρίως έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση αφού δεν έχει ποιόν να καταγγείλει.
Για το λόγο αυτό εφηύρε το επιχείρημα ότι “οι κινητοποιήσεις του “παραιτηθείτε” είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής”.

Πρόκειται για το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στον ALPHA, ο οποίος προφανώς θεωρεί ότι η συνταγματικότητα στις εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος εξαντλήθηκε όταν σταμάτησαν να διαδηλώνουν οι “αγανακτισμένοι”.

Μέσα από τις προσωπικές τους σελίδες στο Facebook επέλεξαν να απαντήσουν στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, ορισμένοι εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Μάνος Επιτροπάκης:
«Να σαπίσει το χέρι των ‪#‎παραιτηθείτε‬ ε κ. Φίλη; Στα όρια της Συνταγματικής ανοχής κινείται η κυβέρνηση που ” παίζει”με την Συνταγματική αναθεώρηση και δημοψηφισματα όπως η χούντα, έχει διαλύσει όλους τους θεσμούς της χώρας,από τις ανεξάρτητες αρχές μέχρι την δικαιοσύνη, και έχει βάλει στο στόχαστρο την ελευθεροτυπία. Μετά τον ρεβανσιμό του Κυρίτση, ας δείξουν και το άλλο τους δημοκρατικό προφίλ. Ας μας βγάλουν κι εκτός νόμου. Ας απαγορεύσουν την διαδήλωση. Αυτά συμβαίνουν όμως όταν σήμερα ο κ Φίλης θα πρέπει να εξηγεί στο Πανελλήνιο πως “Ξεπούλησε” το Ελληνικό, όταν πέρσι έσκιζε τα ρούχα του πως δεν θα πουληθεί. Ο εξευτελισμός και η αυτοακύρωση αναπληρώνεται με αυταρχισμό, ταξικό μίσος και ρεβανσιμό.
Στις 15 Ιουνίου θα είμαστε όλοι οι Δημοκρατικοί πολίτες στο Σύνταγμα και θα δώσουμε ειρηνική αλλά βροντερη απάντηση στην χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.
#παραιτηθείτε».

Η Νέα Δημοκρατία

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της σχολιάζει:

«Ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αποδεχθούν ότι δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου, έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Αντιλαμβάνονται, άλλωστε, ότι με την πολιτική και τη στάση τους προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments