Απαγόρευση στην αναμετάδοση του Euro σε ανοιχτούς χώρους

Απαγόρευση στην αναμετάδοση του Euro σε ανοιχτούς χώρους

Σε απαγόρευση στην αναμετάδοση του Euro σε ανοιχτούς χώρους προχώρησε η κυβέρνηση της Γαλλίας προκειμένου να αποφευχθούν τρομοκρατικά χτυπήματα.

Την αναμετάδοση αγώνων του Euro 2016 από γιγαντοοθόνες σε μπαρ, καφετέριες και γενικότερα δημόσιους χώρους τους οποίους δεν μπορεί να αστυνομεύσει, απαγόρευσε η Γαλλική Κυβέρνηση σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Τιερί Μπραγιάρ.

«Μια αναμετάδοση σε υπαίθριο χώρο, οδηγεί υποχρεωτικά σε συγκέντρωση ανθρώπων γύρω από την οθόνη», δήλωσε ο Μπραγιάρ, και συμπλήρωσε πως «μπορούμε να δουμε το ματς σ’ έναν κλειστό χώρο από τη στιγμή που υπάρχει ασφάλεια, όμως δεν μπορούμε να συγκεντρωνόμαστε έξω» εξηγώντας ότι δεν είναι δυνατόν να αφεθούν να κάνουν ό,τι θέλουν χιλιάδες άνθρωποι που θα βρίσκονται στην πόλη και που θα συγκεντρώνονται χωρίς οργάνωση.

Αντιδράσες υπήρξαν από ιδιοκτήτες μπαρ στη Μασσαλία, όταν δημοσιοποιήθηκε η σχετική ανακοίνωση της δημαρχίας με την οποία απαγορεύεται η εγκατάσταση «οθονών» και «πάγκων στους υπαίθριους χώρους».

Ένα μέτρο το οποίο σαφώς και θα επηρεάσει οικονομικά τους καταστηματάρχες, αλλά θα αυξήσει τα ήδη υπερβολικά αυστηρά μέτρα ασφαλειας.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments