Κουμουτσάκος: Να πάρει θέση ο Τσίπρας στο θέμα Φίλη

Κουμουτσάκος: Να πάρει θέση ο Τσίπρας στο θέμα Φίλη

Να πάρει θέση στο θέμα των δηλώσεων Φίλη για το κίνημα “Παραιτηθείτε”, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός οφείλει να απομακρύνει τον υπουργό Παιδείας.

“Ο κ. Τσίπρας είχε πει οτι η κυβέρνησή του είναι κάθε λέξη Συντάγματος. Αποδεικνύεται οτι με καθε τους λέξη παραβιάζουν το Σύνταγμα. Σκόπιμα δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας. Ο Τσίπρας να πάρει θέση επειγόντως”, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Σχετικά με τη συγκέντρωση της επόμενης Τετάρτης, ο κ. Κουμουτσάκος είπε οτι οι δηλώσεις του κ. Φίλη είναι εκείνες που ξεπερνούν τα όρια της συνταγματικής ανοχής και της δημοκρατικής τάξης και υπενθύμισε τι αναφέρει το άρθρο 11 του Συντάγματος.

“Εφόσον προσποιείται οτι δεν καταλαβαίνει το μεγάλο ατόπημα οφείλει ο πρωθυπουργός να τοποθετηθεί εκτός αν το υποκαθιστά ο κ. Φίλης όπως δείχνει με τις δηλώσεις του”, συνέχισε.

Επ´αυτού, πέρα απο τις δηλώσεις του κ. Φίλη, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου περί ενδεχόμενου διενέργειας δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, στις δηλώσεις του βουλευτή κ. Κυρίτσης περί φορολόγησης των πολιτών που ψήφισαν “ναι” στο δημοψήφισμα και στις δηλώσεις του κ. Καμμένου οτι η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά είναι αντισυνταγματική.

Σε οτι αφορά τη συμμετοχή της ΝΔ στη συγκέντρωση της επόμενης Τετάρτης , ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως δεν πρόκειται για συγκέντρωση της ΝΔ αλλά είναι ελεύθερος κάθε βουλευτής να αποφασίσει αν θα πάει ή οχι.

“Η ΝΔ δεν θα παραστεί. Δεν είναι συγκέντρωση της ΝΔ. Ειδικά μετά τις δηλώσεις Φίλη, εννοείται οτι σε ατομική βάση, δεν μπορεί να υποδειχθεί σε οποιονδήποτε να πάει ή να μην πάει”, σημείωσε προσθέτοντας πως η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας ζητά την παραίτηση του κ. Τσίπρα.

Επιπρόσθετα για τις προτάσεις της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Κουμουτσακος είπε ότι τις βασικές, γενικές σκέψεις τις ανακοίνωσε ο αρμόδιος βουλευτής του κόμματος Κ. Τασούλας και θα αποτελέσουν αντικείμενο ευρύτατης συζήτησης μέχρι να διατυπωθούν οι οριστικές θέσεις.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ άσκησε κριτική και στην αντίδραση του υπουργείου εξωτερικών με αφορμή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά.
“Μια τέτοια απάντηση, δια κύκλων, για σοβαρά θέματα είναι πρωτόγνωρη. Δεν νοείται να υπάρχει ασαφής και απροσδιόριστη απάντηση που στη διπλωματική πρακτική είναι σαν να μην έγινε”, δήλωσε ενώ είπε ότι προκύπτει πρόβλημα και από το γεγονός οτι το υπουργείο εξωτερικών εδώ και καιρό δεν έχει εκπρόσωπο τύπου.

Τέλος ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι η ΝΔ είναι αντίθετη με πληροφορίες που έχει και αναφέρουν ότι σχεδιάζεται αλλαγή του ονόματος του ΑΠΕ.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments