Στρατηγική επιλογή οι προκλήσεις για την Τουρκία – Σήκωσαν πανό για το ραμαζάνι σε Εκκλησία

Στρατηγική επιλογή οι προκλήσεις για την Τουρκία – Σήκωσαν πανό για το ραμαζάνι σε Εκκλησία

Δεν ήταν μεμονωμένη ενέργεια η ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Όπως αποδεικνύεται οι Τούρκοι έχουν επιλέξει την στρατηγική των προκλήσεων και της σύγκρουσης με την Ελλάδα που εκφράζει παγκοσμίως την Ορθοδοξία.

Έτσι λοιπόν μετά τις απαράδεκτες και ιταμές δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας με τις οποίες κατηγορούσε την Ελλάδα ακόμα και για έλλειψη θρησκευτικής ελευθερίας, χθες προχώρησαν και σε νέα πρόκληση. Ανάρτησαν πανό για το ραμαζάνι στην είσοδο Ορθοδόξου εκκλησίας στο Χατάι.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Sabah στην Ορθόδοξη εκκλησία της Αλεξανδρέττας (Iskendurun) στο Χατάι ανάρτησαν τεράστιο πανό που γράφει: «Γιορτάζουμε τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού σε όλο τον ισλαμικό κόσμο».

Η εκκλησία βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης και υπάγεται στο Ελληνορθόδοξο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Αλεξανδρέττας, συνεχίζει το δημοσίευμα. Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται μόνο μια μικρή μειονότητα είναι σήμερα Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Τουρκία και συμπληρώνει ότι οι επαρχίες της Κωνσταντινούπολης και Hatay είναι τα κύρια κέντρα του Χριστιανισμού στην Τουρκία.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments