Η κυβέρνηση φοβάται τη συγκέντρωση της Τετάρτης και επιτίθεται η Αυγή

Η κυβέρνηση φοβάται τη συγκέντρωση της Τετάρτης και επιτίθεται η Αυγή

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να εμφανίζεται ότι «αδειάζει» τον κ. Φίλη για τα όσα είπε πως η συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» βρίσκεται στα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας, αλλά αυτός που δίνει πραγματικά κομματική γραμμή, η ΑΥΓΗ, έχει άλλη άποψη!

Με σημερινό δημοσιεύματά της υποστηρίζει ουσιαστικά ότι πίσω από την συγκέντρωση της Τετάρτης 15 Μαΐου, βρίσκεται ο Άδωνις Γεωργιάδης και οργανώσεις της… κατσαρόλας.

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να προσδώσει προσωπικό χαρακτήρα και δεξιό πρόσημο στη συγκέντρωση ώστε να αποτραπεί η συμμετοχή άλλων αντιπολιτευτικών δυνάμεων από τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αυτό όμως δεν δείχνει παρά τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση και το κομματικό της επιτελείο, αφού την συγκέντρωση την οργανώνουν όντως ομάδες πολιτών, κάνοντας σαφές ότι δεν θέλουν επίσημη συμμετοχή από κανένα κόμμα.

Στο άρθρο της με τίτλο «Άδωνις και Σία βαράνε την κατσαρόλα» η «Αύγη» θέτει ξεκάθαρα στο στόχαστρό της το κίνημα θεωρώντας το ως τους συνεχιστές του «Μένουμε Ευρώπη», ενώ πίσω από αυτό βλέπει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Ταυτόχρονα καταλογίζει στους «Παραιτηθείτε» ότι είναι οι σύγχρονοι οπαδοί των διαδηλώσεων της «κατσαρόλας», που είχαν εμφανιστεί στη Χιλή στα τέλη του 1971. Πιο συγκεκριμένα η «Αυγή» γράφει:
“Πολιτικοί υποστηρικτές του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδη, τουϊτεράδες τύπου Μουρούτη και ορισμένοι ακραιφνώς νεοφιλελεύθεροι του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού είναι οι «ακομμάτιστοι» οργανωτές των συγκεντρώσεων «Παραιτηθείτε» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 15 του μήνα, που τις τελευταίες ώρες ζητούν την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για να προσδώσουν πολιτική υπόσταση στην κίνησή τους.

Τα περί απόπειρας του υπουργού ή της κυβέρνησης να θέσουν τις κινητοποιήσεις εκτός νόμου είναι αντιστοίχου σοβαρότητας με τους ισχυρισμούς «Ο Φίλης θα καταργήσει τα φωνήεντα» και το βίντεο που έχουν φτιάξει για την περίσταση, που ξεκινάει από τους Σπαρτιάτες, περνάει από τον Κολοκοτρώνη και καταλήγει στον Κ. Καραμανλή.

Αυτά και άλλα δείχνουν ότι από το «Μένουμε Ευρώπη» ταξιδεύουν προς… Χιλή!”

Το μόνο που μένει λοιπόν κατά την ΑΥΓΗ είναι να βάλουν στις εισόδους του Συντάγματος φοροεισπράκτορες, να ζητούν τα στοπιχεία όσων συμμετάσχουν στην συγκέντρωση, για να εφαρμόσουν και την θέση Κυρίτση ότι οι οπαδοί του “Μένουμε Ευρώπη” πρέπει να πληρώνουν περισσότερο φόρο!!!

Πηγή: rigillis18.blogspot.gr

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments