Τα μνημόνια βοήθησαν τους Έλληνες, λέει ο Σόιμπλε

Τα μνημόνια βοήθησαν τους Έλληνες, λέει ο Σόιμπλε

Τα μνημόνια βοήθησαν τους Eλληνες πολίτες, υποστηρίζει ο κ. Σόιμπλε απαντώντας σε ερωτήσεις αναγνωστών της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Αρκετές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν αφορούσαν την Ελλάδα και τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει. Σε ερώτηση γιατί η γερμανική οικονομική ενίσχυση προς την Ελλάδα δεν απέβη προς όφελος των Ελλήνων πολιτών αλλά των τραπεζών, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απαντά μεταξύ άλλων: «Δεν είναι σωστό ότι ο ελληνικός πληθυσμός δεν επωφελήθηκε από τα μέτρα βοήθειας. Χωρίς τη στήριξη των κρατών της ευρωζώνης η Ελλάδα θα έπρεπε να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της μεμιάς το 2010. Αυτό θα προκαλούσε δραματικά ρήγματα – ειδικά για τους ίδιους του Έλληνες».

Στο πώς θα επωφεληθεί ο ελληνικός λαός από τις χρηματικές ενισχύσεις, κατανοώντας παράλληλα ότι πρέπει και ο ίδιος να συμβάλει για την ανάκαμψη της χώρας, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι «εξαιρετικά συντομευμένη, η ιδέα της βοήθειας για την Ελλάδα είναι αλληλεγγύη έναντι συνέπειας. Η ευρωζώνη χορηγεί δάνεια στην Ελλάδα και αναμένει ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα θα εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ερώτηση που αφορά το ύψος των χρημάτων από φόρους γερμανών φορολογουμένων που έχουν δαπανηθεί για την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρκείται σε γενικόλογες διατυπώσεις, χωρίς να αναφέρεται ούτε κατά προσέγγιση σε ποσά.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments